Sinan Güler, internet sektöründe hem yatırımcı hem de girişimci olarak var olmayı sürdürecek

Sinan Güler, internet sektöründe hem yatırımcı hem de girişimci olarak var olmayı sürdürecek

sinan-guler-webrazzi-summit-2015-2Webrazzi Summit 2015'in ikinci gününün açılış sohbetinde Arda Kutsal'ın sahnedeki konuğu, milli basketbolcu olmasının yanında melek yatırımcı kimliği de bulunan Sinan Güler idi. Sinan Güler spor hayatındaki başarsının yanında özellikle son yıllarda internet sektöründe hem girişimci hem de yatırımcı olarak var olduğunu söyledi.

Normal bir internet kullanımından sonra özellikle 2010 yılından sonra internet ortamını hem girişimci hem de yatırımcı bakış açısıyla takip ettiğini belirten Sinan Güler, kendisinin şahsen çok aktif olmasını gerektirmeyecek yatırımlara öncelik verdiğini aktardı. Yatırım yaparken kendi ilgisini çekip katkı verebileceği, fikir sunabileceği ve mentorluk yapabileceği girişimlere öncelik verdiğini söyledi. Şu anda yatırım yaptığı şirketleri bir adım uzaktan izlediğini söyleyen Güler, mevcut yatırımlarında daha çok bir danışman gibi davrandığını yeniledi.

Lastikpabuc.com'un ilk yatırımı olduğunu söyleyen milli basketbolcu bu şirketin kapanmasından dersler çıkardığını ve buradan kazandığı tecrübeyi yeni yatırımlarına aktardığını söyledi. BIC Angel Network’un üyesi olduğunu ve BIC'nin yaptığı 3 yatırıma dahil olduğunu söyleyen Güler bunların Hizliceviri, Bionluk ve Connected2.me olduğunu söyledi. GOANO'nun bireysel ikinci yatırımı olduğu aktaran milli basketbolcu bu girişimin şu anda yeninden planlama aşamasında olduğunu söyledi.

Güler, spor hayatından sonra fon yönetmek gibi bir planının açıkçası olmadığını ancak mevcut yatırımlarının ve ileride olası yapacağı yatırımların başarılı olması durumunda ortaklarla birlikte böyle bir yola çıkabileceğini belirtti. Şu anda 8bitiz ile birlikte giyilebilir teknoloji alanında yer alacak bir ürün üzerinde çalıştıklarını son olarak söyleyen Güler bu ürünün halen geliştirilme aşamasında olduğunu ve oldukça yenilikçe olduğuna inandığını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.