Facebook eğitim programı TechPrep'i tanıttı

Facebook eğitim programı TechPrep'i tanıttı

tech-prep-bBu ay içerisinde alışveriş atağıyla gündeme gelen Facebook, bu kez de eğitim alanındaki yeni çalışmasını duyurdu.

2020 yılına geldiğimizde 1 milyondan fazla bilgisayar yazılımcısına ihtiyaç duyulacağını söyleyen Facebook, bu doğrultuda özellikle gençleri ve çocukları hedef alacak olan eğitim programı TechPrep'i tanıttı.

TechPrep'in öncelikli amacı, yazılım dünyasına adım atmak isteyenler için ne tür seçenekler olabileceğini göstermek. Bu doğrultuda öncelikle kendini geliştirmek isteyen kişilerin mevcut yazılım bilgilerini soran TechPrep, sonrasında ise ziyaretçileri Coursera, Khan Academy gibi eğitim programlarına ve kaynaklarına yönlendiriyor.

Haliyle şu an için TechPrep'in herhangi bir eğitim vereceğini söylemek doğru olmaz. Facebook'un bu adımı genel anlamda yazılım sektöründeki fırsatlar üzerine gençleri ve aileleri farkındalığa davet ediyor.

TechPrep'in dikkat çeken bir diğer noktası ise, Facebook'un yaptığı açıklamada siyahi ve Latin kökenli Amerikalıların yazılım konusunda son derece yetenekli olmasına rağmen gereken fırsat eşitliğine sahip olamadığına değinmesi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.