BinYaprak kız kardeşlik platformu tanıtıldı, ilk yatırım sözü 500 Startups'tan geldi

BinYaprak kız kardeşlik platformu tanıtıldı, ilk yatırım sözü 500 Startups'tan geldi

2010 yılında TurkishWIN'i kuran ve geçen sürede küresel bir 'kız kardeşlik' ağı haline getiren Melek Pulatkonak, bu kez Türkiye'ye odaklanan yeni bir projeyle Webrazzi Summit sahnesindeydi. BinYaprak adındaki yeni platform, hem bireylerin hem de kadınlara destek olmak ve kadın çalışanlarına yatırım yapmak isteyen şirketlerin, ilham verici başarı hikayelerini video olarak paylaşmalarını sağlıyor.

TurkishWIN ile aynı değerler üzerine kurulan BinYaprak, kadının iş gücüne katılımını desteklemeyi ve cesaretlendirmeyi amaçlıyor. Bu amaçla rol modellerini öne çıkaran platform ilk etapta farklı endüstrilerden gelen bin kadının başarı hikayelerini yayınlamayı ve genç kadınlara ulaşmayı amaçlıyor. Ancak platformun hedefleri bu hikayelerin aktarılmasıyla sınırlı değil. Kadının üretkenliğini dönüştüren bir inovasyon merkezi olma hedefiyle yola çıkan BinYaprak kız kardeşlik platformu, 2016 yılında yayına alınacak “Keşfet” bölümü ile çalışma hayatında birşeyleri değiştirmek için harekete geçmek isteyen kadınları online eğitimlerle desteklemeyi planlıyor.

Buna ek olarak 2016 yılında yayına girmesi planlanan network bölümü üyelerin, istedikleri an ve kolaylıkta, ihtiyaç duydukları her konuda BinYaprak ağın gücünü kullanmasını sağlıyor. Platform TurkishWIN'de olduğu gibi, üyelerin bir araya gelebileceği ve merak edilen konularla ilgili eğitim ve tecrübelerden yararlanabileceği etkinlikler de düzenleyecek.

Webrazzi sahnesinde BinYaprak için 200 bin dolarlık tohum yatırımı aradıklarını söyleyen Melek Pulatkonak'ın bu anonsuna cevap da gecikmedi. Yakın zamanda 500 Startups'ın Türkiye yatırım ortağı olan Erhan Erdoğan, platforma 50 bin dolar tutarında destek vermek istediklerini açıkladı. 500 Startups Ekim ayı başında Türkiye için ayırdığı 15 milyon dolar tutarında 500 İstanbul fonuyla yerel girişimleri destekleyeceğini duyurmuştu.

İncelemek isterseniz BinYaprak için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.