LinkedIn, freelance işlere özel yeni bir ürün geliştiriyor

LinkedIn, freelance işlere özel yeni bir ürün geliştiriyor

Bugüne kadar tam zamanlı işlere odaklanan LinkedIn, yeni ekonominin yükselen yıldızı freelance işleri sonunda radarına alıyor. ProFinder adını verdiği ayrı bir servisle bağımsız profesyonellere özel işler için bir pazar yeri oluşturan LinkedIn, suları ilk San Francisco'da deniyor.

SF Gate yayını tarafından tespit edilen gelişme LinkedIn ProFinder projesi lideri Vaibhav Goel tarafından da yayına doğrulanmış. Goel, istihdam piyasasındaki herkesin tam zamanlı iş aramadığını, LinkedIn'de artan sayıda freelance ve bağımsız çalışanın katıldığını söylüyor.

Freelancer işlerle şekillenen gig economy odaklı bir istihdam platformu olarak tanımlayabileceğimiz ProFinder'da iş verenler ilanlarını detaylarıyla birlikte yayınlıyor. LinkedIn'in bugün yaygın bir şekilde kullanılan Job Search ürününden ayrı bir şekilde konumlandırılan ProFinder, iş ilanlarının aradığı yetkinlikleri ve adayların önceki referanslarını baz alarak, iş için potansiyel adayları sıralıyor. İş verenlere ilanın yayınlandığı ilk 24 saat içinde en iyi 5 adayı sunma sözü veren platform, seçim sürecini yazılım ve insan destekli bir şekilde gerçekleştiriyor.

Deneme aşamasında grafik tasarımı, muhasebe ve yazı işleri olmak üzere üç kategoride profesyonelleri hedefleyen LinkedIn, başarıya ulaşırsa ProFinder ile farklı kategorilere ve şehirlere ulaşmayı planlıyor. Bu durumda, LinkedIn'in, Freelancer, oDesk ve TaskRabbit gibi farklı rakiplerine göre oldukça geç giriş yapacağı bu alanda hızlı bir şekilde küreselleşeceğini ön görmek zor değil.

LinkedIn ProFinder ürününü tamamen ücretsiz olarak sunmayı planlıyor. Konuyla ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.