Polonyalı Asseco, Paratika markasıyla Türkiye'de sanal POS hizmeti sunacak

Polonyalı Asseco, Paratika markasıyla Türkiye'de sanal POS hizmeti sunacak

Bankalara, üye iş yerlerine, pazar yeri ve e-ticaret firmalarına çeşitli e-ödeme hizmetleri sunan Avrupalı Asseco Poland SA'nın iştiraki Asseco SEE*, Türkiye Paratika markasıyla sanal POS hizmeti sunmaya hazırlanıyor.

Aslında bu yenilik Asseco SEE'nin Türkiye'deki ilk adımı değil. ITD (İletişim Teknoloji Danışmanlık Ticaret A.Ş.) ve EST (Elektronik Sanal Ticaret Bilişim Hizmetleri A.Ş.) hisselerini satın alarak Temmuz 2010'da Türkiye pazarında önemli bir yer edinmişti. E-ticaret alanında 15 yıllık bir deneyime sahip olan şirket bu deneyimin üzerine şimdi de sanal POS hizmetini inşa ediyor.

Aldığımız bilgiye göre 6493 sayılı kanun kapsamında e-ticaret firmalarına sanal POS hizmeti vermek için Nestpay Ödeme Hizmetleri A.Ş. adlı bir şirket kurulmuş ve Paratika markası altında sanal POS hizmeti sunulacak.

Başvuru tamamlandı, ödeme kuruluşu lisansı bekleniyor

Birden fazla banka altyapısına entegre çalışabilen Paratika, tek tıkla ödeme, tekrarlayan ödeme, sahtekârlık kontrolü, tek kanaldan mutabakat şeklinde paket halinde çözüm olarak da hizmet verebiliyor.

NestPay - Metin Unal
NestPay - Metin Ünal

6493 sayılı kanunun gerektirdiği standartlarına uygun hizmet sunabilmek için de BDDK'nın ödeme kuruluşu lisansını onaylamasını bekliyor.

Nestpay Ödeme Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ünal, Paratika'nın abonelik, üyelik gibi tekrarlı ödemelerini sanal POS altyapısıyla yönetmek isteyen kurumlara tek tıkla ödeme kolaylığı sağladığını ifade ediyor. Bu tür altyapıların hem e-ticaret şirketleri hem de müşterileri için önemli olduğunun da altını çiziyor.

Türkiye'de e-ticaret alanında yeni yatırımlar azalmış olsa da pazar yeri ve ödeme sistemlerindeki büyümenin hız kesmeden devam ettiğini söyleyebiliriz. Umuyorum önümüzdeki dönemde rekabetin artmasıyla hizmet standartları da giderek yükselecektir.

*Asseco SEE, Ekim 2009 yılından bu yana, Varşova Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görüyor ve 40 ülkede 18,000’den fazla çalışanı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.