Dropbox, Paper ile Google Docs'a rakip olacak

Bulut tabanlı depolama alanındaki dev rakipleri arasında ayakta durmaya devam eden Dropbox'ın metin düzenleyicisi Dropbox Paper nihayet gün yüzüne çıktı.

Dropbox Paper, şimdilik temel metin düzenleme araçlarına sahip ve farklı kullanıcıların aynı doküman üzerinde düzenleme yapabilmesine imkan tanıyor. Dropbox ile tam entegre şekilde çalışıyor.

Girişim satın alan girişimler içinde zirvede yer alan Dropbox, ortak metin düzenleyicisi Hackpad'i satın alarak bu alanda bir açılım yapacağını göstermiş, hatta Product Hunt üzerinden Composer adıyla test amaçlı bir açılış da yapmıştı.

Genel itibarıyla Dropbox Paper'ın Google Docs ve benzer zengin özellikli araçlara alternatif olduğu söylenemez ancak Dropbox'ın varmak istediği nokta açısından Google Docs rakibi olduğu pekala söylenebilir.

Dropbox içinde kolayca oluşturulabilen Dropbox Paper belgelerine medya eklemek de oldukça kolay. Dropbox içindeki fotoğraf ve videoların bağlantılarını ekleyerek dokümanları zenginleştirmek mümkün. Keza Youtube, Soundcloud gibi medya sitelerinin bağlantıları için de aynı şey geçerli.

Hackpad - Dropbox uyumu

Dropbox Paper içinde bir görev listesi oluşturmak, kişilere @ işaretiyle atıfta bulunmak, paragraf kenarlarına yorum bırakmak gibi özellikler de var. Kısacası Hackpad'in Dropbox'a tam bir entegrasyon sağladığı söylenebilir.

Dropbox'ın bu alanda neler yapacağını kullanıcı alışkanlıkları belirleyecek ama Hackpad satın almasının başarılı olma potansiyelini arttırmış durumda. Bu ürünün Dropbox'a yeni kullanıcılar kazandıracak olması ise işin Dropbox için diğer bir artısı.

Dropbox Paper şu anda genel kullanıma açık değil ama ilk kullananlardan biri olmak için dropbox.com/paper adresinden bekleme sırasına kayıt olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.