Forbes ilk kez YouTube'un en çok kazananları listesini yayınladı

Forbes ilk kez YouTube'un en çok kazananları listesini yayınladı

Forbes'un meşhur "en çok kazananlar" listelerine bu yıl bir yenisi daha eklendi. İlk kez dünyaca ünlü YouTuber'ları mercek altına alan Forbes, 2015 yılının en çok kazanan 10 YouTube kanalını sıraladığı bir liste yayınladı.

Kanalların 1 Haziran 2015 tarihinde biten bir yıllık dönemde, vergi ve yönetim ücretleri çıkarılmadan önceki gelirlerine göre sıralandığı liste, Nielsen, IMDB verileri, ajanslar, avukatlar, yöneticiler ve bu şöhretlerle yapılan görüşmeler ışığında hazırlanmış. Listede yer alan kanallar gelirleriyle birlikte şu şekilde sıralanıyor:

PewDiePie - 12 milyon dolar

Felix Kjellberg adıyla pek kimse tanımasa da, PewDiePie kanalı onu 40 milyona yaklaşan takipçisiyle, dünyanın en ünlü YouTuber'ı yaptı. PewDiePie kanalı yıllık 12 milyon dolar gelirle listenin zirvesinde.

Smosh - 8.5 milyon dolar

21 milyondan fazla takipçiye sahip komedi kanalı, çocukluk arkadaşı olan Ian Hecox ve Anthony Padilla'ya ait. 5 farklı YouTube kanalını yöneten ikilinin şöhreti bu yaz aynı adlı, Smosh uzun metraj filminin gösterime girmesini sağladı. İkilinin kanaldan elde ettiği gelir 8.5 milyon dolar.

Fine Brothers - 8.5 milyon dolar

Listenin ikinci sırasındaki ikinci isim yine YouTube'da 8.5 milyon dolar kazanan The Fine Brothers. Benny ve Rafi Fine'ın ana kanalı TheFineBros'un 13 milyondan fazla takipçisi var. Fine Brothers Entertainment yapım stüdyosunu kuran ikili, Kids React, Teens React ve Elders React gibi yapımlarla ünlendi ve 2014 yılında açtığı React kanalıyla büyük ün yaptı.

Lindsey Stirling - 6 milyon dolar

Müzisyen ve dansçı Lindsey Stirling'in kendi adını taşıyan YouTube kanalı 12 milyondan fazla kişi tarafından takip ediliyor. 2007 yılından bu yana kendi çekimlerini yayınlayan Lindsey, bu yayınlarından bir yılda 6 milyon dolar kazandı Forbes'a göre.

Rhett & Link - 4.5 milyon dolar

Rhett McLaughlin ve III'üncü Charles Lincoln Neal'ın eğlence videoları ve sabah programları yaklaşık 4 milyon kişi tarafından takip ediliyor. Sponsorlu yayınlarla birlikte ikilinin kanaldan sağladığı gelir 4.5 milyon dolar.

KSI - 4.5 milyon dolar gelir

4.5 milyon dolar gelir sağlayan bir diğer kanal KSI, Olajide Olatunji'nin video yorumları ve eğlenceli videolarına ev sahipliği yapıyor. İngiliz yayıncı aynı zamanda bir hip hop müzisyeni ve KSI kanalı 10 milyondan fazla takipçiye sahip. Rhett & Link beraberliği takipçi sayısıyla kazanılan gelirin her zaman doğru orantılı olmadığını gösteriyor.

Michelle Phan - 3 milyon dolar

YouTube'un en çok kazanan kanallarından birinin makyaj ve kişisel bakım yayınları yapıyor olması kimseyi şaşırtmayacaktır. İpi göğüsleyense yıllık 3 milyon dolar gelirle Michelle Phan. Makyajı kendi kendine öğrenen Michelle'in işleri profesyonellere taş çıkaran cinsten.

Lilly Singh - 2.5 milyon dolar

YouTube mahlası Superwoman ile tanınan stand-up komedyeni ve şarkıcı Lilly Singh'in YouTube kanalının yıllık geliri 2.5 milyon dolar.

Roman Atwood - 2,5 milyon dolar

Yeni nesil kamera şakaları ya da araba patlatmadan, paintball'a türlü muzipliklerle 7 milyondan fazla takipçiye ulaşan Roman Atwood aynı adlı kanalıyla, 2,5 milyon dolar kazandı. Atwood, Nissan için geçtiğimiz Ocak ayında özel bir video hazırlamıştı.

Rosanna Pansino - 2.5 milyon dolar

Mutfak YouTube'un en popüler konularından biri ve 2015 yılında kanalıyla en çok kazanmayı başaran şef Rosanna Pansino oldu. Yemek pişirmeyi kendi kendine öğrenen Pansino, kanalından 2.5 milyon dolar gelir elde etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.