Akıllı bebek bezi değiştirme masası geliştiren Hatch Baby'ye 7 milyon dolar yatırım

Akıllı bebek bezi değiştirme masası geliştiren Hatch Baby'ye 7 milyon dolar yatırım

Herkes yetişkinler için akıllı ürünler geliştirirken tersine giden ve akıllı bebek ürünleri geliştiren Hatch Baby, 7 milyon dolarlık yatırımla vites yükseltmeye başlıyor.

True Ventures'ın öncülük ettiği A serisi yatırım turuna imza atan Hatch Baby, akıllı alt değiştirme masasıyla çıkış yapmıştı. Ürünün mobil uygulaması kullanılarak bebeğin beslenmesi, kilosu, boyu ve uykusu takip edilebiliyor.

Kurucu ortaklardan biri 2007 BabyCenter'a Maya’s Mom adlı girişimini satan bir girişimci. Yani bebekler konusundaki tecrübeye sahip ve özellikle yeni anne babalar için bu ürünle işe koyulmuş. Halen ön sipariş alan ürünün fiyatı ise şimdilik 199 dolar.

Bu ürün temel olarak ebeveynlere bebeklerinin yeterli beslenip beslenmediğini ve büyüme hızının normal olup olmadığını gösteriyor. Withings'in Smart Kid Scale gibi benzer ürünlerin de pazarda olduğu düşünülürse farkında olunmayan bir pazarın keşfeldiğini söylemek mümkün.

Hatch Baby, söz konusu yatırımla hem akıllı alt değiştirme masasını pazara tam anlamıyla sunmayı hem de yeni ürünler geliştirmeyi hedefliyor.

Türkiye'de e-bebek.com'un başarısını hatırlarsak bu alanda geliştirilecek akıllı ürünlerin de önemli bir ticari hacme ulaşması süpriz olmayacaktır. Tabi bu ürünlerin belli bir gelir seviyesine hitap ettiği de ortada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.