YouTube'da 1 milyar izlenme "sıradan" bir sayı haline geliyor

YouTube'da 1 milyar izlenme

Gangham Style, 2012 yılında bir milyar izlenme sayısına ulaşan ilk video olmasıyla tarihe değil belki ama kayıtlara geçmiş ve adından epey bir söz ettirmişti. Gangham Style'ın YouTube'a yüklendikten yaklaşık 1,400 gün yani 3 yıldan uzun bir süre sonra geride bıraktığı eşik, YouTube için artık biraz daha sıradan bir yüksekliği ifade ediyor. Bugüne kadar 10 farklı videonun bir milyar izlenme sayısını geçtiğini açıklayan YouTube'un paylaştığı istatistikler, yüklenen videoların bu rekoru çok daha kısa sürede egale ettiğini gösteriyor.

youtube milyar2

YouTube'un bir milyar izlenme sayısına ulaşan videolardan derlediği istatistiklere göre videolar bu rekora ortalama 484 günde ulaşıyorlar. Ancak kronolojik olarak kıyaslandığında bu süre gittikçe kısalıyor. Zira, 9 sıfırı gören son üç video için bu süre ortalama 241 güne düşüyor.

Merak edenler için YouTube'un milyarlık izlenme listesindeki tüm videolarını müzik klipleri oluşturuyor. Wiz Khalifa, Tyler Swift, Enrique Iglesias, Katy Perry ve Justin Bieber gibi dünya çapında popüler sanatçılarla listede sürpriz yok.

youtube 1 milyar

YouTube'un paylaştığı istatistikler elbette, hali hazırda Facebook tarafından hissedilen rekabete bir yanıt niteliğinde. Zira platformun  ve elbette mobilin yaygınlaşmasıyla birlikte YouTube'un kazandığı popülerlik, şirket tarafından paylaşılan en önemli mesaj. Bununla birlikte YouTube Music Key'i tanıtan şirketin ücretli müzik abonelik servisleri tarafındaki gücünü de ön plana çıkarıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.