Snapchat orijinal içerik planından vazgeçiyor

Snapchat orijinal içerik planından vazgeçiyor

Snapchat'in orijinal içerik macerası fiyaskoya dönmüş olabilir. Bir süredir yeniden yapılanması beklenen Snapchat programları kanalı Snapchat Channel'in aslında kapatıldığı ve 15 kişilik ekibin (tamamı ya da bir bölümü) işten çıkarıldığına dair haberler var.

İlk orijinal serisini geçtiğimiz Ocak ayı sonunda gösterime alan Snapchat bu konuda tam bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Sip & Surf Party XXX adlı yapım oyunculuktan prodüksiyona kadar birçok yönden eleştirilerin hedefi olmuştu. İşe belki daha profesyonel yaklaşması gerektiğini anlayan Snapchat, geçtiğimiz Mayıs ayında Fox Comedy'den üst düzey bir transfer yaparak, TV kanalının kıdemli başkan yardımcısı Marcus Wiley'i Snapchat Channel'da program planlama ve geliştirme başkanı olarak atamıştı.

Ancak görünüşe göre Snapchat'in yıldızı bir kez daha orijinal içerikle barışmadı. Haberlere göre, bundan birkaç hafta önce Snapchat Channel'ı popüler Discovery bölümünden çıkaran Snapchat, kanalı geri getirmeyecek. Gelişmeyi TechCrunch'a doğrulayan bir Snapchat sözcüsü, şirketin Snap Channel'ı kapattığını ve Marcus Wiley ile yollarını ayırdıklarını söylüyor.

Snapchat'in orijinal içerikten tamamen vazgeçip, Discovery gibi içerik ortaklıklarına odaklanan işlerle yoluna devam etmesi kuvvetle muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.