Siber güvenlik girişimi Cybereason'a Softbank'tan 59 milyon dolar yatırım

Siber güvenlik girişimi Cybereason'a Softbank'tan 59 milyon dolar yatırım

Siber güvenliğin önemi ve bu alandaki yatırımlar paralel şekilde artmaya devam ediyor. Tecrübeli İsrail istihbarat teşkilatı üyeleri tarafından kurulan Cybereason'a Softbank'tan yatırım geldi.

Boston merkezli girişim, son olarak 4 ay önce 25 milyon dolarlık bir yatırım almıştı. C serisi yatırım turunda ise 59 milyon dolar gibi önemli bir yatırım aldığı açıklandı. Japon devi Softbank'ı arkasına alan Cybereason, bu sayede Japon işletmeler arasında da yaygınlaşmak istiyor.

Lockheed Martin de yatırım yapmıştı

Büyük kurumsal siber saldırıları engellemek konusunda uzmanlaşan Cybereason, canlı tehdit analizlerine de odaklanıyor. Cybereason, ABD'nin en önemli havacılık, güvenlik ve savunma sanayi üreticilerinden Lockheed Martin'i de yatırımcı olarak arkasına almıştı. Dolayısıyla başarısını tescillemişti diyebiliriz.

Cybereason CEO Lior Div de Softbank yatırımıyla mevcut dinamiklerini koruyarak büyüyeceklerini belirtiyor. SoftBank Corp. President Ken Miyauchi de Cybereason'ın teknolojisinden ve iş modelinden etkilendiklerini gizlemiyor.

Şimdiye kadar 88.6 milyon dolar yatırım toplayan girişimin bundan sonra elindeki teknolojileri daha ileri bir noktaya taşımanın yanında pazar payını artırmaya odaklanacağı malum. Söz konusu anlaşmanın şartları arasında Softbak ile Japon işletmeler için bir ortak yapı/şirket kurulması da yer alıyor. Yani Softbank sadece küresel pazarda değil, yerel pazarına dönük bir siber güvenlik yatırımı da yapmış oluyor.

Türkiye'nin geri kaldığı belki de en önemli alan siber güvenlik ve hayatın boşluk kabul etmediği düşünülürse bu alanda büyüyen girişimlerin ilerleyen dönemde Türkiye pazarında da tercih edileceğine şüphe yok.

Softbank, son olarak ABD'li finansal teknoloji girişimi SoFi’nin aldığı 1 milyar dolarlık yatırıma öncülük etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.