Facebook mobil platformda alışveriş akışını test ediyor

Facebook mobil platformda alışveriş akışını test ediyor

Facebook bugüne kadar e-ticareti destekleyici pek çok hamlede bulundu. Her ne kadar kendisi de mikro ölçekte e-ticaret denemesi yapmış olsa bile şirketin asıl amacı, e-ticaret reklam verenlerine işlerine yarayacak bir mecra yaratmaktı.

Bugüne dek "Satın Al" butonu gibi büyük hamleler yapan Facebook'un gözünden kaçmayan bir detay ise artık e-ticaret içerklerinin -reklam bile olsa- ana akışta (News Feed) kaybolup gittiği ve artık mobil ticaretin de ciddi önem kazanması oldu. Bu yüzden Facebook mobil deneyimi için "Shopping" adlı akışını test etmeye başladı. Bu alışveriş akışı sayesinde kullanıcılar bu sekmeye sadece e-ticaret sitelerinden yeni ürünler görmek, keşfetmek tabiri caizse vitrleri gezebilmek için kullanacak. Buradaki içerikler sadece belli e-ticaret markalarından gelecek, Facebook burası üstünden verilen reklamlarla daha çok kazanmaya çalışacak. Facebook'un buradaki amacı şüphesiz internetten alışveriş yapmaya odaklı ve mobil ticarete yakın bir kitleyi, reklamverenlere sunabilmek.

Facebook'u ürünlere göz atmak için kullanan büyük bir kitle mevcut. Yeni çıkan ürünleri, modayı ve trendleri Facebook'tan takip ediyoruz. Bu da Facebook'un mobil ticareti önemsemesine yol açıyor. Bunun yanı sıra, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, Facebook aracılığıyla para kazanabilmeleri oldukça önemli. Facebook bu konuda tıpkı Google gibi davranarak, Facebook sayfalarını ve Facebook sekmelerini daha ticaret dostu bir hale getirmeyi, kullanıcı deneyimini de bozmadan gerçekleştirmeye çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.