KindAds, dernekler için faydalı reklamlardan gelir yaratan bir arınma projesi

KindAds, dernekler için faydalı reklamlardan gelir yaratan bir arınma projesi

Türkiye'de reklam sektöründe çalışan profesyonellerin hayata geçirdiği KindAds, çoğunlukla bir "kirlilik" olarak görülen reklamlara dair "bir arınma projesi". Reklam engelleme uygulamalarıyla yeniden gündemimize giren engelleme etiği ve reklam adabı konuları açısından da farklı bir örnek.

Basit bir kurguya dayanan KindAds, bir Google Chrome uzantısı olarak tasarlanmış. İndirip yükleyen kullanıcılara, Google aramalarından "rahatsız edici olmayan" reklamlar göstermeye başlıyor. Reklamlardan elde edilen gelirlerin tümü anlaşmalı yani reklamları gösterilen derneğe bağışlanıyor.

KindAds_Extension (1)

Yaklaşık 1,5 ay önce yayınlanan KindAds'in ilk iş ortağı Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği. Bugüne kadar 260 kullanıcı tarafından indirilen eklenti ile toplam 20 bin gösterim yapılmış ve sahipsiz hayvanlar için 17 lira tutarında destek toplanmış. KindAds, bu gelirlerden herhangi bir pay almıyor.

Reklamcı İpek Tugan ve Bobiler.org'dan tanıdığımız Ozan Tüzün'ün ortak yürüttüğü projeyi İpek, kar amacı gütmeyen bir sosyal sorumluluk projesi olarak tanımlıyor. Proje, sosyal sorumluluk konularında duyarlı da olsalar, bağış yapmak söz konusu olduğunda çekimser davranan internet kullanıcılarını hedefliyor. Türkiye'de online bağış hala yaygın olmaktan uzak ve KindAds bu soruna getirdiği basit çözümle iyi iş çıkarıyor.

KindAds, yakın gelecekte videolar ve mobil olmak üzere farklı mecralarda da yer alarak reklam gelirlerini arttırmayı planlıyor. Vakıflarla birlikte sosyal sorumluluk projelerinden yer alan markaların reklamlarının gösterilmesi de planlar arasında.

İncelemek isterseniz Chrome uzantısı için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.