Birleşik Krallık hükümeti oyun geliştiricilere özel yeni fonunu duyurdu

Birleşik Krallık hükümeti oyun geliştiricilere özel yeni fonunu duyurdu

Geçtiğimiz yıl yazılım geliştiriciler için vergi muafiyeti kanununu duyuran Birleşik Krallık hükümeti, şimdi de oyun geliştiren girişimciler için ayrılmış yeni tohum fonu kurdu. Bu fon sayesinde Birleşik Krallık merkezli oyun geliştiriciler vergi indirimi ve tohum yatırım alma şansına sahip olacak.

Birleşik Krallık hükümetinin duyurduğu fonun hacmi 4 milyon pound ve tamamı oyun geliştiren girişimler için özel olarak ayrılmış. Fonun ismi ise "Video Games Prototype Fund", önümüzdeki 4 yıl boyunca aktif olacak olan fon her bir projeye 25 bin pound tohum yatırımı yapacak. Bu tohum yatırım sayesinde Birleşik Krallık oyun alanında yer alan ufak şirketleri küresel pazara açılabilecek düzeye getirmeyi hedefliyor.

Oluşturulan bu yeni fon ile ayrıca oyun alanında yeni iş imkanlarının da oluşturulması hedefleniyor. Birleşik Krallık böylece hem küresel pazara yeni şirketler dahil etmeyi hem de yeni iş istihdamı oluşturmayı amaçlıyor. Geçen yıl duyurulan vergi muafiyetiyle birlikte oyun yapımcılarının toplam maliyetinin yüzde 25 azalacağı belirtiliyor. Birleşik Krallık Kültür ve Dijital Ekonomi Bakanı Ed Vaizey'de duyurulan bu yeni fon ile oyun alanında küresel pazarda daha aktif olmayı ve geliştiricilerin yaratıcılığının arttılması hedeflediklerini belirtmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.