Lightroom iOS uygulaması artık ücretsiz

Lightroom iOS uygulaması artık ücretsiz

Adobe hem profesyonel hem de amatör fotoğrafçılara sunduğu fotoğraf işleme yazılımı Adobe Lightroom'un iOS platformu üstündeki kullanımını son güncellemeyle birlikte ücretsiz yaptı.

Adobe'nin son dönemde stratejisini baştan aşağı değiştirdiğine tanık oluyor ve şirketin bir "mobil dönüşüm" yaşadığını açıkça görüyoruz. Adobe birkaç gün önce Photoshop Fix uygulamasını da iOS için ücretsiz olarak kullanıma sunmuştu.

Adobe'nin Android sürümü ve iPad sürümünü çıkartan Lightroom, daha önce ücretsiz olarak indirilebilmesine rağmen, uygulama girişi esnasında Adobe'nin ücretli üyelik modeli Creative Cloud hesabı gerektiriyordu. Bundan böyle gelen güncellemeyle Adobe uygulamalarına giriş için sadece bir Adobe hesabınız olması yeterli olmuş olacak.

Adobe'nin ilk kapsamda güncellemeyle ücretsiz yaptığı platform iOS oldu. Ancak güncellemenin kısa zaman içerisinde Android'e de gelmesi bekleniyor. Böylece Adobe'nin Creative Cloud servisi üstünden Lightroom yazılımına sahip olmayanlar bile Lightroom ile en azından mobilde ücretsiz fotoğraf işleme ve düzenleme yapabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.