Baştan sona yenilenen Medium'un yeni sezonunda bizi neler bekliyor?

Baştan sona yenilenen Medium'un yeni sezonunda bizi neler bekliyor?

Şu günlerde yeni sezonunu açan birçok yayın gibi popüler blog platformu da Medium 2.0'ı duyurdu. Kurucusu Ev Williams'ın kaleme aldığı paylaşım, yeni tasarım ve yayıncılar için geliştirilen yeni özelliklerle birlikte Medium'un bir yayıncılık ağına dönüşümünü ön görüyor. Medium'un bu dönüşümü ise yeni üç boyutlu logosuyla tescilleniyor.

medium yeni logo

Medium 2.0 ile birlikte gelen yeni özelliklerden ilki kullanıcıların istedikleri masaüstü ya da mobil platformdan yazdıklarını Medium üzerinden yayınlamasını sağlayan yayıncılık API'ı. İlk etapta Wordpress plugin, Byword, AI Writer ve Ulysses uygulamaları ve IFTTT kanalına entegre edilen API, ücretsiz olarak sunuluyor ve ilgili detaylara buradan erişilebiliyor. Halihazırda birçok kurumsal marka tarafından yenilikçi basın bültenleri paylaşmak için kullanılan Medium, platformuna katılan yayınlara doğal reklam ve sponsorlu içeriklerle para kazandırmayı da planlıyor.

medium 2.0

Yazarlar için yeni düzenleme seçenekleri ekleyen Medium'da, yayınlanmış bir makalenin mobil uygulamalar üzerinden düzenlenebilmesi artık mümkün. Buna ek olarak yazıların daha profesyonel görünmesini sağlayan ilk harflerin büyütülmesi, yazarların taslaklar üzerinde daha hızlı ilerlemesini sağlayan, sonra ekleneceklere dair uyarı niteliğinde TK uyarısı desteği özellikleri de kullanıcılara sunuluyor.

medium2.0

Web'de ve sosyal ağlarda sıklıkla kullanılan  Mention'ları da platformuna ekleyen Medium, böylelikle kullanıcıların yazılarında referans vermek istedikleri bir diğer yazarın ismini "@" sembolüyle ekleyebilmesini sağlıyor. Yakın zamanda kullanıcıların özel alan adlarını oluşturmalarını sağlayan özelliğin testlerine başlayan Medium, 2.0 sürümünde Namechap işbirliğiyle bu özelliği tüm kullanıcılarına açıyor.

medium apps

Medium 2.0 sezonunda mobil okur yazarlık öncelikli konulardan biri. Bunun için iOS ve Android uygulamalarını yeniden tasarlayan Medium kullanıcılarına yeni keşif, içerik ve etiket takibi gibi özellikler getiriyor.

Bugüne kadar bir milyon kişinin yazdığı belirtilen Medium, yakın zamanda 57 milyon dolar yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.