Facebook, Windows 10 için Messenger ve Instagram uygulaması geliştiriyor

Facebook, Windows 10 için Messenger ve Instagram uygulaması geliştiriyor

Microsoft, bugün New York'ta düzenlediği basın toplantısında kullanıcılarıyla önemli donanımlarla birlikte ekosisteme önemli katkı sağlayacak bazı gelişmeleri de paylaştı. Bunlardan birisi de hiç şüphesiz, etkinlik sahnesinin ekrana yansıtılan Mark Zuckerberg'den bir alıntıydı.

Microsoft etkinlik esnasında Zuckerberg'den alıntıyla birlikte Facebook'un Windows 10'a desteğinin tam olduğunu kanıtladı. Mark Zuckerberg, Facebook uygulamasının, Facebook Messenger'ın ve Instagram uygulamalarının evrensel Windows uygulaması olarak hazırlamaktan duyduğu heyecanını paylaştı.

Facebook'un resmi uygulamasının Windows 10 mağazasında yer almasını merakla bekliyoruz. Bunun yanı sıra, Messenger uygulamasının da Windows 10 ile birlikte kullanılabilir olması, anlık mesajlaşma konusunda şu anda mobil ağırlıklı olan Facebook Messenger'ın masaüstü kullanımını artırabilir.

Facebook'un sahibi olduğu Instagram da bir süredir web sürümünde önemli geliştirmelere imza atıyordu. Windows 10 platformuna gelecek Instagram versiyonun da en az mobil kadar fazla özelliği barındırması olası. Facebook uygulamalarının Windows 10 uygulama mağazasına ne zaman yükleneceği bilinmezken, Facebook'un bu uygulamalar üstünde çalıştığı ise resmilik kazanmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.