Moments, Twitter'ın bugüne kadar yaptığı en önemli yenilik olabilir

Moments, Twitter'ın bugüne kadar yaptığı en önemli yenilik olabilir

Bir süre önce Project Lightning kod adıyla yeni bir Twitter deneyimi üzerinde çalıştığı basına sızan Twitter, merakla beklenen yeni özelliğini bugün duyurdu. Türkçe'ye Anlar olarak çevrilen Twitter Moments, günün en önemli gelişmelerine ait tweet'leri Twitter ekibi ve büyük medya organizasyonları tarafından derlenen güncellemeler şeklinde sunuyor.

Twitter Moments, beklendiği gibi Twitter'a eklenen yıldırım ikonuna saklanan ayrı bir sekme. Bu ikona dokunduğunuzda gün içinde sürekli güncellenen bir "Anlar" listesi sizi karşılıyor. Hangi hesapları takip ettiğinizden bağımsız olarak sunulan liste, gündemin öne çıkan konularıyla ilgili, öne çıkan tweet'leri derliyor. Derlemeler "Eğlence", "Spor" gibi konu başlıklarına yani kullanıcının ilgi alanına göre sınıflandırılmış. Bununla birlikte geçmiş günlere ait "Anlar" da bu sekmede görüntülenebiliyor.

Twitter Anlar'da derlenen bir konuya ait tweet'ler arasında yatay sürüklemeyle gezinirken, büyük resimler, otomatik başlayan videolar, Vine'lar ya da GIF'ler görmeniz mümkün. Kullanıcılar çift dokunuşla retweet ederek ya da favorilerine ekleyerek bu tweet'lerle etkileşime geçebiliyorlar. Bir An’ın sonunda kendi fikirlerinizi yazmanız ve takipçilerinize göndermeniz için “Paylaş” butonu bulunuyor.

Twitter Anlar'la ilgili güncellemeleri, zaman akışında olduğu gibi mavi bir noktayla belirtiyor. Bununla birlikte Anlar'ın daha kritik olduğu spor müsabakaları ya da ödül törenleri gibi etkinlikler için Twitter seçtiğiniz anı takip etmenize de izin veriyor. An’ı takip et seçeneğini tıkladığınızda Twitter, An’ın içindeki tweetler’i doğrudan zaman akışınıza getiriyor. Etkinlikler ve konuyla ilgili tweet'ler sona erdiğinde, sizin bir şey yapmanıza gerek kalmadan zaman akışınız normale dönüyor.

twitter moments2

Twitter Anlar için derlemelerin büyük bir bölümünün kendi ekibi tarafından yapıldığını söylüyor. Bleacher Report, Buzzfeed, Entertainment Weekly, Fox News, Getty Images, Mashable, MLB, NASA, New York Times, Vogue ve Washington Post gibi markalar thunderşirketin bugünkü medya ortakları arasında. Twitter, bu ortakların sayısını arttıracak önümüzdeki dönemde.

Mobil ve web için geliştirilen Anlar özelliği ilk etapta ABD'de sunuluyor ancak bu, herhangi bir An'a ait tweet'i gördüğünüzde buna erişemeyeceğiniz anlamına gelmiyor."Yani eğer herhangi bir Tweet’te mesajlarınızda veya başka bir yerde gömülü olarak bir An’a yönlendiren bir link bulursanız ABD dışında yaşıyor olsanız dahi An’ın keyfine ABD’de yaşayanlardan farksız bir şekilde erişebilirsiniz" diyor Twitter. Şirket özelliğin dünyanın geri kalanına açmak için çalışmaların sürdüğünü belirtiyor.

Anlar ya da Project Lightning, Twitter kullanıcısı olsun ya da olmasın herkesin ilgilendiği bir konuda gelişmeleri, Twitter’ın zaman akışının dışında takip etmesini sağlayan bir özellik olmasıyla oldukça önemli bir yenilik. Hatta her gün yüz milyonlarca tweet'in atıldığı Twitter'ın gerçek değerini ortaya çıkarma potansiyeli en yüksek olan geliştirmelerden biri. Yine de özelliği kullanmaya başlayıp, Twitter'ın bunu yeterince basitleştirip basitleştiremediğini görmeden karar vermemek gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.