Mercedes-Benz'in sürücüsüz tırları gerçek trafikte teste çıktı

Mercedes-Benz markasını çatısı altında bulunduran Daimler şirketi, "Highway Pilot" adını verdiği ve tırların uzun yollarda kendi kendini sürebilmesini sağlayan teknolojiyi tanıttı ve Almanya'daki otobanlarda test etmeye başladı.
Mercedes-Benz'in sürücüsüz tırları gerçek trafikte teste çıktı

mercedes-surucusuz-tirMercedes-Benz markasını çatısı altında bulunduran Daimler şirketi, "Highway Pilot" adını verdiği ve tırların uzun yollarda kendi kendini sürebilmesini sağlayan teknolojiyi tanıttı ve Almanya'daki otobanlarda test etmeye başladı.

Mercedes-Benz Actros model bir tır, Almanya'nın güneyinde bulunan bir otobanda ilk kez yola çıkarak, uzun yollarda devreye giren ve "otomatik pilot" olarak tanımlanabilecek sistemi tanıttı. Gelecekte araçlar ağırlıkla sürücüsüz otomobil olarak evrilmiş olacak olsa da, kamyon ya da otobüslerin de tıpkı uçaklarda olduğu gibi oto pilot moduna sahip olması bekleniyor.

Alman otomotiv devi Daimler, daha önce ABD'de gerekli izinleri alarak Mercedes-Benz'in sürücüsüz otomobil testlerine başlamıştı. Test rotaları arasına anavatanı Almanya'yı da ekleyen şirket bugün 20 bin kilometreyi deviren bir test aşamasını geçmiş durumda.

Bu yeni özelliği oldukça üst düzey isimleriyle destekleyen Daimler, bu tarz otomatik pilot gibi özelliklerin bu aralar oldukça gündemde olan karbon salınımı konusunda da duyarlı ve verimli olacak. Optimize edilen vites geçişleri, gaz ve frenleme gibi konular sayesinde karbon salınımı da yüzde 5 daha düşük olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.