Apple konuşma ve sanal asistan girişimi VocalIQ'yu satın aldı

Apple konuşma ve sanal asistan girişimi VocalIQ'yu satın aldı

Apple, konuşma teknolojileri ve yapay zeka ile çalışan sanal asistan geliştiren girişim VocalIQ'yu satın aldı. VocalIQ geliştirdiği teknoloji sayesinde, tıpkı Siri gibi kullanıcılarla iletişime geçen bir teknolojiyi, daha doğal ve insansı hale getirerek geliştirmeye çalışıyor.

VocalIQ hem kendi kendine öğrenen hem de yapay zekasıyla çok daha iyi hizmet vermeyi amaçlayan bir girişim. Bu noktada da anlıyoruz ki, Apple'ın VocalIQ satın almasındaki amacı Siri'yi daha insansı ve tabii ki daha akıllı hale getirmek.

VocalIQ ile diikkat çekici bir başka nokta ise,  girişimin resmi web sitesinde de görülebileceği üzere VocalIQ'nun otomobillerde kullanılması konusuna özellikle ağırlık vermesi. Siri'nin yanı sıra, Apple'ın sürücüsüz otomobili, yani Apple Car için yaptığı planlar arasında yer alıyor olabilir. Bu da VocalIQ'nun Siri ile birlikte Apple'ın üreteceği otomobil için ya da CarPlay için kullanılabileceğinin güçlü bir emaresi olarak sayabiliriz.

İlk kez Financial Times'da yer alan haber henüz Apple tarafından resmi olarak onaylanmamış olsa da Apple satın almayı çok yakında açıklayacak gibi gözüküyor. Bununla birlikte son olarak Apple'ın VocalIQ için ne kadar para ödediği ise bilinmezliğini koruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.