İstanbul Mini Maker Faire, 10 Ekim'de kapılarını açıyor

İstanbul Mini Maker Faire, 10 Ekim'de kapılarını açıyor

Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Mini Maker Faire etkinliği maker'ları yeniden bir araya getirmeye hazırlanıyor. 10-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinliğe bu yıl 6 binden fazla ziyaretçinin katılması bekleniyor.

İstanbul Mini Maker Faire adıyla anılan etkinlik bu yıl İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü'nde organize edilecek. Kendin yap (DoItYourself) trendinin yeni nesil temsilcisi olan maker'lar, fuarda hem yetenekleri sergileyecek ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak.

Sanat, Mekatronik, Atölye, Eğitim ve Promaker bölümlerinden oluşan fuar alanında dikkat çekici icatlar, ilginç makineler, gösteriler ve çalıştaylar sunulacak. Üç boyutlu yazıcılar ve insansız hava araçları (drone'lar) da ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.

Geçen sene 150’den fazla maker ve bir kaç bin ziyaretçinin katıldığı İstanbul Mini Maker Faire'a bu yıl 200'ü maker ile 6 binden fazla ziyaretçinin katılması bekleniyor. Zira GelecekHane öncülüğünde düzenlenen fuarın bu sene DECOL, Renklidağ ve daha pek çok gönüllü destekçisi bulunuyor.

Diğer yandan ABD'de Maker Faire, Demo Day gibi etkinlikler Beyaz Saray içinde de yapılıyor ve umarım gelecek sene ülkemizde de devlet ricalinin bu alana ilgi gösterdiğini görebiliriz.

Eğer gelecek haftasonu müsaitseniz bu ücretsiz etkinliğe şimdiden kayıt olmayı unutmayın. Maker hareketi hakkında bilgi için makerhareketi.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.