Facebook profil videoları çok yakında geliyor

Facebook mobil uygulamalardaki profil sayfalarının güncellemelerini ilk kez açıkladı, profil fotoğrafı yerine gif ve video yüklemeyi de olanaklı kıldı. Artık kullanıcılar profil resmi yerine "profil videosu" koyabilecek.
Facebook profil videoları çok yakında geliyor

facebook-mobil-yeni-profilFacebook mobil uygulamalardaki profil sayfalarının güncellemelerini ilk kez açıkladı, profil fotoğrafı yerine gif ve video yüklemeyi de olanaklı kıldı. Artık kullanıcılar profil resmi yerine "profil videosu" koyabilecek.

Bu güncelleme bir süredir bekleniyordu ve Facebook'un Ağustos ayında yeni profilleri test ettiğini de sizlere aktarmıştık.

Facebook, kullanıcıların profillere günde 4 milyardan fazla ziyaret gerçekleştiği bilgisini paylaştı. Artık Facebook profillerinin kullanıcıların birer online kimliği halini aldığını ve diğer arkadaşlarıyla bağlantısının ana noktası olması, bu sayfaların stratejik önemini artırıyor.

Facebook'taki yeni profiller artık mobil dostu olarak tasarlanmış. Bildiğiniz gibi Facebook 2004 yılında profil sistemini devreye sokmuştu, o zamandan bu yana Facebook'un en temel ürünü kişisel profil sayfalarıydı. Kullanıcılar çok yakında sürekli tekrar eden kısa video klipleri, GIF formatıyla profillerini daha da zenginleştirebilecekler.

01-video_gifs_final_opt3_large-2

Facebook'un paylaştığı verilere göre, Facebook'un Celebrate Pride uygulaması tam 26 milyon kişi tarafından kullanılmış. Facebook buradan aldığı ilhamla birlikte, profil resimlerinin daha dinamik olması için dizayn etmiş. Bununla birlikte artık Facebook'un mobil profilleri de kendinizi anlatmanız için daha geniş alanları size sunuyor. Tıpkı Instagram ya da Twitter'da olduğu gibi yeni bir "Bio" alanı size sunulmuş. Burada kısa cümlelerle kendinizi açıklamanız artık mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.