Elon Musk: Tesla, 1-2 yıl sonra tek şarjla 1000 kilometre yapıyor olacak

Elon Musk: Tesla, 1-2 yıl sonra tek şarjla 1000 kilometre yapıyor olacak

Tesla'nın CEO'su Elon Musk bir Danimarka televizyonuna verdiği röportajlarda Tesla ve Tesla'nın geleceğine dair önemli bilgiler paylaştı. Musk, Tesla'nın bir iki yıl içinde tek şarjla 620 mil, yani neredeyse 1000 kilometre yapabilecek teknolojiye ulaşacağını söyledi.

Musk'ın dediği tutarsa, 2017 yılına geldiğimizde Tesla (ve tabi diğer elektrikli araçlar) sadece tek bir şarjla 1000 kilometreye yakın mesafeyi gidebiliyor olacak. Bu da inanılmaz bir verimlilik anlamına geliyor. Bildiğiniz gibi bu konuda geçenlerde yer verdiğimiz bir haberde Bosch'un da 2020'de elektrikli araba şarjlarının ömürlerinin iki kata çıkacağı öngörüsünü sizlerle paylaşmıştık.

Musk'ın verdiği röportajdaki ikinci önemli konu ise tamamen otomatikleştirilmiş olan ve kendi kendini sürebilecek araçlardı. Bu tip araçların da tam fonksiyonlu olarak üç yıl içerisinde geleceğinden bahseden Musk, şu anda Tesla Model S sahiplerinin otomatik pilot güncellemesini önümüzdeki ay alabileceklerini belirtti.

Geçtiğimiz hafta Avrupa seyahati gerçekleştiren Berlin'de de bir kebapçıya uğrayan Musk'ın Danimarka'dayken yaptığı bu röportaj, bugün gerçekleştirilecek olan Tesla Model X tanıtımı öncesinde heyecan yarattı. Bakalım Model X'in resmi lansmanında, Musk'ın demeç verdiği yeniliklerin ilk adımlarını görebilecek miyiz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.