Ultrason dalgalarıyla şarj teknolojisi geliştiren uBeam, 10 milyon dolar yatırım aldı

Ultrason dalgalarıyla şarj teknolojisi geliştiren uBeam, 10 milyon dolar yatırım aldı

uBeam, Wi-Fi'a bağlanır gibi telefonunuzu şarj etmenizi sağlayan kablosuz teknolojisi için 10 milyon dolar yatırım aldı. Henüz prototip halindeki ürününü önümüzdeki yıl piyasaya çıkarmaya hazırlanan uBeam, donanım endüstrisini iyi bilen iki önemli ismi de transfer etti. Apple'ın eski finans lideri Monica Hushen uBeam'e CFO; Cisco ve Nokia gibi şirketlerde başkan yardımcısı olarak çalışan Jeff Devine de COO olarak ekibe katıldı.

Geçtiğimiz Nisan ayında 50 milyon dolar ikinci tur yatırım aradığını yazdığımız uBeam'in Ken Hertz, Twitter küresel medyadan sorumlu başkan yardımcısı Katie Jacobs Stanton, General Atlantic eski ortağı Pat Hedley ve WME Ventures'ın katıldığı turda 10 milyon dolar olduğu doğrulandı. uBeam'in yatırım desteğiyle yaptığı transferler, büyük ölçekli üretim ve B2B işbirlikleri açısından oldukça kritik.

Günümüzde 30 yaş altındaki en başarılı kadın girişimcilerden biri olarak görülen Meredith Perry‘nin 2012 yılında kurduğu uBeam, mobil cihazların ultrason dalgalarıyla şarj edilmesini sağlıyor. Hem kullanıcıyı hem de cihazı kablolardan ve kurtararak özgürleştiren bu teknoloji, enerjinin Wi-Fi gibi yayılmasını sağlıyor.

uBeam

uBeam bunun için şarj ağını oluşturacağı binanın elektrik sistemine bağlanan vericileri kullanıyor. Vericiler elektriği ultrason dalgalarına çeviriyor ve havadan iletilmesini sağlıyor. Ultrason dalgaları, telefon kılıfı görünümündeki bir alıcı tarafından yakalanıyor ve yeniden elektriğe çevriliyor.

uBeam, duvara monte edilebilecek plakalar görünümündeki kablosuz şarj vericilerini başta Starbucks ve büyük fast food zincirleri olmak üzere farklı alanlarda kullanıma sunmak için görüşmelere devam ediyor. Olası iş birlikleri için Virgin Havayolları, Starwood otelleri, Apple ve Samsung gibi üreticilerin de adı geçiyor. Son kullanıcılara da satılması planlanan cihazların 50 dolardan satışa sunulması planlanıyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.