Google, iPad Pro'ya rakip olacak Pixel C tabletini tanıtmaya hazırlanıyor

Google, iPad Pro'ya rakip olacak Pixel C tabletini tanıtmaya hazırlanıyor

Google'ın bu akşam düzenleyeceği etkinliğinde tanıtmayı planladığı yeni amiral gemisi Nexus 6 ve Nexus 6 P ile ilgili neredeyse tüm bilgiler Android Police tarafından ortaya çıkartılmıştı. Android Police bu sefer de Google'ın Pixel serisi içerisinde yer alacak ve iPad Pro'ya rakip olacak yeni tableti "Pixel C" ile ilgili şirket içi bir kaynaktan aldığı bilgileri aktardı.

Android Police'ın bu bilgileri şirket içi bir kaynaktan aldığını ve 10 üzerinden 8 derecesinde doğruluğuna güvendiğini ilk olarak aktaralım. Kod adı Ryu olan tabletin piyasaya "Pixel C" olarak sunulması bekleniyor. Tablet Chrome OS ile değilde Android 6.0 diğer adıyla Marshmallow işletim sistemine sahip olacak. 10,2 inç büyüklüğündeki ekranın da 308 ppi olması bekleniyor.

Üzerinde dört çekirdekli NVIDIA X1 işlemci ve 3 GB RAM bulunacak olan tabletin kullanım ve ekran kalitesi açısından dizüstü bilgisayardan bir farkının olmayacağı belirtiliyor. Google'ın aynı zamanda aksesuar olarak deri ve alüminyum olarak iki farklı klavyeyi de tabletle birlikte satışa çıkartacağı söyleniyor. USB Type-C girişe sahip olacak tabletle ilgili ortaya atılan bir diğer önemli bilgi ise ürünün üzerinde başka bir üretici isminin görülmeyeceği, Google birinci elden ürünü sahipleniyor. Kullanıcıları üzebilecek bir diğer bilgi ise ürünün fiyatının ucuz olmasının beklenmediği.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.