Axel Springer Business Insider'ı 442 milyon dolar değerlemeyle satın aldı

Axel Springer Business Insider'ı 442 milyon dolar değerlemeyle satın aldı

Axel Springer'ın Business Insider'ı satın alacağı yönündeki haberler doğrulandı. New York merkezli Business Insider'ın yüzde 88'ini  satın almak üzere anlaşmaya vardıklarını bugün duyuran Alman medya devi, bunun için 343 milyon dolar ödeyecek. Yani Business Insider toplam 442 milyon dolar gibi değerlemeyle satılacak. Washington Post'un 2013'te Business Insider hissedarı olan Jeff Bezos'a 250 milyon dolara satıldığı düşünüldüğünde bu, oldukça iddialı bir değerleme.

Halihazırda Business Insider'ın yüzde 9'una sahip olan Axel'in böylelikle şirketteki payı yüzde 97'ye çıkacak. Jeff Bezos kalan yüzde 3'lük payın sahibi olmaya devam edecek, anlaşmaya göre. Satın almanın ardından 2007 yılında Business Insider'ı kuran ve bugün CEO'su olarak görev yapan Henry Blodget ve Baş Editörü Julie Hansen görevlerine devam edecekler.

Axell Springer için bu satın alma, İngilizce dilindeki yayınlarının çeşitliliğini arttırması, dijital yayıncılık alanında elini güçlendirmesi ve elbette küresel erişimini genişletmesi anlamına geliyor. 76 milyon aylık tekil ziyaretçisi olan Business Insider'ın Axel Springer ailesine eklenmesiyle şirketin dünya çapındaki dijital okurlarının sayısı 200 milyona çıkacak. Axel Springer böylelikle erişim açısından dünyanın en büyük altı yayıncısından biri olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.