iOS 9'u kırmayı başarana 1 milyon dolar ödül vaat edildi

iOS 9'u kırmayı başarana 1 milyon dolar ödül vaat edildi

Zerodium siber güvenlik konusunda çalışmalar yapan, sistemlerin güvenlik açıklarını ve kötüye kullanımları tespit ederek bunları engellemeyi amaçlayan bir girişim.

Zerodium'un açtığı son program ise iOS 9'un güvenliğini hedef alıyor. Güvenlik girişimi Zerodium'un amacı, dünyanın en güvenli mobil işletim sistemi olarak ün kazanmış iOS işletim sistemlerinin dokuzuncu sürümünü kırmayı hedefliyor. Güvenlik konusunda bugüne dek çokça açık vermeyen Apple, son olarak AppStore'a Xcode alternatifleri üstünden sızılmasıyla zor anlar yaşamıştı.

Zerodium'un paylaştığı programa göre, iOS 9'u hacklemeyi başarabilenler 1 milyon dolarlık ödülün de sahibi olacak. Toplam bütçesi 3 milyon dolar olan bu projede, bireysel ya da takım katılımları kabul edilecek. Kısacası 3 kişi ya da ekip, 1'er milyon doların sahibi olabilmek için gece gündüz demeden iOS 9'a sızma çalışmaları gerçekleştirecek.

Zerodium'un tüm güvenlik uzmanları, hackerlar ve jailbreak işlemi yapan katılımcıları davet ettiği bu program sayesinde güvenlik açıkları da belirlenecek ve iyi niyetle kapatılmış olacak.  Program başvuruları 31 Ekim 2015'e kadar sürecek. Kısacası iOS 9'un güvenlik duvarlarını aşmak isteyen kişilerin elini çabuk tutması ve başarılı ataklarını ve iOS 9'un kusurlarını Zerodium'a bildirmesi gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.