Facebook'a 360 derece videolar geliyor

Facebook resmi blogu üstünden duyurduğu yeni özellikle birlikte News Feed'de gözüken 360 derece videoların çok yakında geleceğini açıkladı.

Bu yıldan itibaren oldukça yaygınlaşmaya başlayan 360 derece videolar yayıncılar ve reklamverenler tarafından sıkça denenmiş, ilk örneklerini ise 360 derece videoları desteklemeye başlayan YouTube'da görmeye başlamıştık. YouTube'da oldukça popüler hale gelen 360 derece videolar,  Facebook'a da gelmiş oldu.

Bu yeni 360 derece videoların, gelecek aydan itibaren ilk olarak iOS için geleceğini belirtelim. Bu arada Facebook 360 derece videolar için işbirliği yaptığı markalar arasında Star Wars, Discovery, GoPro, LeBron James & Uninterrupted, NBC'de yayınlanan Saturday Night Live ve VICE gibi markalar bulunuyor. Kısacası bu güçlü video yayıncılarla birlikte diğer markalar da reklamveren olarak 360 derece videolar yayınlayabilir. Bu da Facebook'un açacağı yeni bir gelir kalemi ve kullanıcılara sunduğu önemli bir yenilik olacak.

Facebook son dönemde video tarafında önemli geliştirmeler yapmış ve YouTube ile rekabet halindeydi. Facebook son olarak gelir paylaşım modelini devreye sokmuş, izinsiz video yüklenmesi konusunda yeni özelliklerle yayıncıların ve lisans sahiplerinin haklarını korumaya başlamıştı.

Facebook'taki ilk 360 derece video deneyimini hemen aşağıdaki Star Wars videosu aracılığıyla izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.