Oyster'ı transfer eden Google, kendi e-kitap abonelik servisini başlatabilir

Oyster'ı transfer eden Google, kendi e-kitap abonelik servisini başlatabilir

google oyster

E-kitaplar için Netflix servisi olarak tanınan Oyster kapanıyor. Kendi blogundan yaptığı açıklamayla önümüzdeki birkaç ay içinde e-kitap abonelik servisine son vereceğini açıklayan Oyster'in ekibi ise Google'a transfer oluyor.

Bir Google çalışanının Re/Code'a doğruladığı transfer haberiyle birlikte gelişmeyi şu şekilde okumak da mümkün: Google, e-kitap abonelik servisi Oyster'i yetenek transferi şeklinde satın aldı. Zira, Oyster ekibinin bir bölümünün halihazırda Google'ın kendi e-kitap mağazası Google Play Books'ta çalışmaya başladığı doğrulanan gelişmelerden biri. Oyster'den Google'a transfer olan isimler arasında Oyster'in CEO'su Eric Stromberg ve kurucu ortakları Andrew Brown ve Willem Van Lancker da var.

Bunlara bir de Google'ın Oyster için 17 milyon dolar ödeyeceği duyumu eklendiğinde, Google'ın e-kitap alanında önemli bir adım attığı ortaya çıkıyor. İlginç bir biçimde Oyster kapanış açıklamasında ekip, e-kitapların okunurluğu açısından telefonların öncelikli cihaz olacağına her zamankinden daha fazla inandıklarını ve e-kitap vizyonlarını yeni fırsatları değerlendirerek gerçekleştireceklerini söylüyorlar. Bunu da yapılan satın almanın Oyster için Google sayesinde çok daha geniş bir kitleye (kendi deyişleriyle milyarlarca kişiye) ulaşma fırsatı yarattığı şeklinde okuyabiliriz.

Satın almayla birlikte Google'ın yeni bir e-kitap abonelik servisi sunmaya başlaması kuvvetle muhtemel. Bu şirketin Amazon ile rekabetine de yeni bir cephe açacak zira Amazon geçtiğimiz Temmuz ayında Kindle Unlimited ile benzer bir servis sunmaya başlamıştı. Google'ın e-kitap okuyucular yerine doğrudan telefonlara odaklanan bir servisle bu işe girişmesi kendisi için bir avantaj yaratabilir.Google, Amazon ile "usta hizmetleri" Home Services'a rakip olacak bir ürün geliştirdiğini yakın zamanda doğrulamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.