Apple Watch'un ilk büyük güncellemesi watchOS 2 geldi

Apple Watch'un ilk büyük güncellemesi watchOS 2 geldi

Apple'ın akıllı saati Apple Watch ilk büyük güncellemesi watchOS 2 dün gece itibariyle canlıya alındı. Apple, watchOS 2'yi 9 Eylül tarihinde gerçekleştirdiği etkinlikte ilk kez tanıtmıştı.

watchOS 2 güncellemesiyle birlikte ilk gelen önemli özellik, Watch'un saat kadranının yeni bir görünüm kazanması. Bununla birlikte artık üçüncü parti uygulamaların da Watch'a geleceği müjdelenmişti. 9 Eylül tarihinde duyurulan Transit, Facebook Messenger, iTranslate, GoPro ve AirStrip uygulamaları da bu güncel işletim sistemi watchOS 2 ile çalışacak.

watchOS 2 sayesinde Apple Watch'un donanımsal gücü de daha güçlü kullanılmış olacak.  watchOS 2 ile artık bazı uygulamalar Apple Watch üstünden direkt olarak çalışacak. Bu da Watch'un uygulamaları daha hızlı yüklemesini ve daha işlevsel şekilde çalışmasını sağlayacak.

watchOS 2'nin yeni bir diğer özelliği sayesinde kullanıcılar saat kadranı üstünde görünen uygulamaları düzenlemenize izin veriyor. Komplikasyon adı verilen hava durumu, dünya saati, hava sıcaklığı, uçağınızın kalkış saati gibi detayları saatinizin ana ekranından takip edebileceksiniz.

Son olarak, watchOS 2'yi akıllı saatiniz Watch'a kurmak için iPhone'unuzun iOS 9 güncellemesini yapılmış olması gerektiğini hatırlatalım, kullanıcıların sonrasında Watch uygulaması üstünden yazılım güncellemeleri yapmaları gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.