Apple'dan sonra Samsung da telefon kiralama modelini hayata geçiriyor

Apple'dan sonra Samsung da telefon kiralama modelini hayata geçiriyor

samsungApple geçtiğimiz haftalarda düzenlediği etkinliğinde yeni iPhone 6S ve 6S Plus ile başlayacak uygulamayla kullanıcıların aylık bir bedel karşılığında telefon kiralayabileceklerini duyurmuştu. Samsung da Apple'ın bu hamlesine karşılık benzeri bir servisi gelecek ay içerisinde hayata geçireceğini açıkladı.

iPhone 6S ve 6S Plus'ın satışıyla birlikte başlayacak olan uygulamada kullanıcılar Apple'a aylık bir bedel ödeyecekler. Bu bedelin içerisinde seçecekleri GSM operatörünün paket tarifesi, AppleCare+ ve her yıl ücretsiz olarak yenileyebilecekleri SIM kilitsiz bir iPhone dahil. Diğer bir deyişle Apple kullanıcılara iPhone kiralamaya başlıyor. Samsung da Apple'ın bu hamlesinden sonra karşılık vermekte gecikmedi ve gelecek ay içerisinde aynı servisi ABD'de başlatacağını duyurdu. Samsung'un çalışma modeli de Apple ile aynı, ancak aylık ücrete nelerin dahil olacağı gibi detaylar henüz bilinmiyor.

Bir çok kullanıcı akıllı telefon alırken operatörlerin sunduğu iki yıllık kontrat tarifeleriyle telefonlarını satın alıyorlar. Ancak buradaki problem, yeni model piyasaya çıktığında kullanıcıların birçoğunun mevcut kontratlarının devam etmesi ve bu yüzden bir üst modele geçmekte zorlanmaları. Apple ve Samsung'un hayata geçireceği aylık ödemeli paketler, şirketlerin gelir sürekliliği için oldukça akıllıca bir yöntem gibi görünüyor.

Görsel Kaynak: Lisa-Lisa / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.