Disrupt SF 2015 Hackhaton'un galibi, 3D Touch alternatifi QuickActions oldu

Disrupt SF 2015 Hackhaton'un galibi, 3D Touch alternatifi QuickActions oldu

Webrazzi'nin medya sponsorları arasında yer aldığı TechCrunch San Francisco Disrupt 2015 kapsamındaki Hackhaton'u kazanan girişim QuickActions oldu. 167 takımın katıldığı, tam 24 saat süren yazılım maratonunda ikinci sırayı PitchPal, üçüncülüğü ise Harvest aldı.

Sanal bir kısayol listeleme özelliği olarak tarif edilebilecek QuickActions, Android cihazlardaki uygulamalar içinde dolanırken üzerine gelinen butonun altındaki komutları listeliyor. Konfigüre edilebilen QuickActions, kullanıcıya uygulamalar içinde en çok kullandığı ve normalde 3-4 adımda ulaşabileceği kısayollara tek adımda ulaşmasına imkan veriyor. Apple'ın önceki hafta duyurduğu 3D Touch'a alternatif olabilecek ürünü geliştirirken Android Overlays'ten yararlanan ekip, birkaç hafta içinde PlayStore'da yer alacağını söylüyor. İlgilenenler Disrupt Hackhaton'da kurucuların yaptığı sunumu aşağıda izleyebilir.

İkinci sırada yer alan PitchPal, topluluk önünde konuşma yapma becerisi geliştirmeye yönelik bir üretkenlik uygulaması.  Yaptığı iş konuşmanızı kaydedip yazıya dökmek ve -geliştirme aşamasınun devamında- uyarılarda bulunmak. Sunumunuzla ilgili istatistik ve önerilerde de bulunan ürün Google’ın Speech API kullanılarak geliştirilmiş.  Videosu aşağıda.

Üçüncülüğü kazanan Harvest ise bir agro-tech sistemi. Kurulumu 50 dolardan az bir paraya mal olan sistem, yanlış sulamanın neden olduğu ürün kaybını asgariye indirmeyi hedefliyor. Otomatik odaklamalı bir portatif fotoğraf makinesi, takıp çıkarılabilen bir kızılötesi filtre ve yazılımdan oluşan sistem, drone, tarım uçağı ve balonlara takılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.