Facebook gazeteciler için 'Signal'i duyurdu

Facebook gazeteciler için 'Signal'i duyurdu

Facebook neredeyse tüm kullanıcılarının en büyük haber kaynağı konumunda. Facebook için yarattığı sadık ziyaretçi trafiği bir yana, gazetecilere kullanıcıların o anda nelerle ilgilendiği ve neyi görmek istediklerine dair de ciddi ipuçları veriyor. Sosyal ağ, yeni duyurduğu Signal adlı uygulamasıyla gazetecileri biraz daha kendine bağlayarak bu trafiği artırmak istiyor.

Yeni yapıyla birlikte, artık gazeteciler Facebook'ta hangi konuların trend durumda ve çokça konuşuluyor olduğunu doğrudan görebilecek. Bunun yanı sıra Facebook ve Instagram aramalarında hangi kelimeler en çok aratılıyor, en çok hangi spor klüpleri hakkında konuşuluyor gibi veriler de detaylı olarak görülebiliyor.

Facebook Signal ile gazeteciler, sanatçıları ya da siyasileri takip edebiliyor, daha önce kaydettikleri bu tarz aramalarla birlikte, Facebook ve Instagram'daki aktiviteleri sadece tek bir kanal üstünden takip edebiliyorlar.

Facebook'ta bir süre önce gözükmeye başlayan ve test edilen Twitter'dakine benzer "Trending Now" uygulamasında kullanıcılar o an Facebook'ta nelerin popüler durumda olduğunu takip edebiliyorlar. Gazeteciler bu ekranı Signal üstünden görerek, kullanıcıların ilgi gösterdiği şeylerle alakalı içerik üretebilecek. Kısacası profesyonel içerik üreticileri Signal'i kullanarak, kullanıcıların beğeneceği tarzda içeriklere daha çok yer verebilecek.

Gazetecilerin hiçbir ücret ödemeden deneyebilecekleri Signal uygulaması şimdilik sadece başvuru yöntemiyle üye kabul ediyor ve sadece İngilizce dilini destekliyor.

aX5O45MgN11_sEdbL5TNHK11c8cSlK-tmKDc6AhhMGY

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.