Su altı drone OpenROV Trident, okyanusları hedefliyor

Su altı drone OpenROV Trident, okyanusları hedefliyor

Göklerde yer alan drone modelleri artık hem eğlence hem ticari hem de fotoğrafçılık için kullanılıyor. Ancak son dönemde dronelar su altına da inmeye başladı.

Kickstarter'da kampanya başlatan OpenROV, su altında çalışan ve uzaktan kontrol edilebilen 'sivil' drone Trident'i üretmek için kullanıcılardan para topluyor. Boeing'in askeri kullanımı ön planda tutarak su altı drone modeli üstünde çalıştığı biliniyor.

OpenROV'un amacı, herkes için ucuz, erişilebilir bir su altı drone üretmek. Ancak girişimin bir diğer amacıysa okyanuslardaki keşfi hızlandırmak.

3 saat su altında kalarak, 100 metre derinliğe kadar inebilecek Trident modelinin en yüksek hızı 2 m/s olarak açıklanmış durumda. Uzunluğu 400 mm, genişliği 200 mm olan Trident, OpenROV ekibinin uzun süren test ve geliştirme aşamalarından sonra bu boyutlarını ve tasarımını almış. Arka tarafında iki adet motoru bulunan Trident'in ön yüzünde 6 adet LED ışık bulunuyor.

Trident su altında kablosuz olarak çalışmayacak, güç ve kontrolünü bağlı olduğu ip üstünden alacak, bu ip uzunluğu ise Trident'in farklı modellerinde farklı boyutlar olabilecek, böylece 25 metrelik ya da 100 metrelik kablo ipleri tercih etmek sizin elinizde.

Trident için 17 Eylül'de açılan Kickstarter kampanyası çok kısa bir sürede inanılmaz da bir başarıya imza attı. Kullanıcılardan 50 bin dolar toplamak için yola çıkan girişim ben bu satırları yazarken 383 bin dolarlık destek toplamayı başarmıştı. Daha kampanyanın bitimine 43 gün olduğunu düşünürsek, Trident'in milyon dolar seviyesinde bir desteğe erişmesine şaşırmayacağız.

Projenin Kasım 2016'ya kadar sonlanması, Kickstarter projesindeki destekçilere ulaştırılması ve sonrasında da son kullanıcılar için raflardaki yerini alması amaç ediniliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.