The Guardian: Apple sürücüsüz araç düzenlemeleri için yetkililerle görüşüyor

The Guardian: Apple sürücüsüz araç düzenlemeleri için yetkililerle görüşüyor

Apple'ın sürücüsüz araçlar üzerinde çalıştığına dair iddiaları doğrular nitelikte yeni bir bilgi, The Guardian gazetesinden geldi. Yaklaşık bir ay önce şirketin California'da sürücüsüz aracının testlerine başlamak üzere olduğunu söyleyen The Guardian bu kez, şirketin California DMV (motorlu taşıtlar departmanı) ile görüştüğünü gösteren belgeleri ele geçirdiğini yazdı. Habere göre Apple, sürücüsüz araçlarla ilgili düzenlemeler konusunda otoritelerle uzun bir görüşme yaptı.

DMV tarafından doğrulanan gelişmeyle ilgili iletilen yorumda Apple görüşmesinin otonom araçlarla ilgili düzenlemeleri kapsadığı da belirtiliyor. Apple'ın otoritelerle görüşüyor olması sürücüsüz aracı Apple Car'ın son aşamalarında olduğunu işaret ediyor olabilir.

Apple'ın sürücüsüz araçlarını bugüne kadar Sunnywale'deki SG05 kod adlı laboratuvar ve ofisinde test ettiği düşünülüyor. Erişimi oldukça zor ve gizli bu alanda, Apple'ın otoritelerden izin almasına gerek olmadan test yapıyor olması mümkün. Söz konusu izinlerin kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor ve gizlilik konusunda hassas Apple'ın bu tip bir yöntemi tercih etmeyeceği düşünülebilir.

Apple tarafından henüz resmi bir açıklama yok, ancak gelen haberler projenin test aşamasını geçtiğini yüzde 100 doğrulamıyor. Zira henüz test aşamasındayken de karşılaştığınız bir sorunu çözmek için regülasyonları ne kadar esnetebileceğinizi öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu nedenle bir kez daha doğrulanan şey Apple'ın sürücüsüz araçlar üzerinde çalıştığı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.