Grou.ps, yeni adı GymGroups.com ile spor salonlarına özel sosyal ağlar oluşturacak

Grou.ps, yeni adı GymGroups.com ile spor salonlarına özel sosyal ağlar oluşturacak

Türkiye'den çıkan ilk küresel girişimlerden olan Grou.ps, kendini GymGroups.com olarak yeniliyor. Gymgroups, sadece spor salonlarına özel grupların yer aldığı dikey bir alanda faaliyet gösterecek. Aynı zamanda nesnelerin internetine de dokunan bir sosyal ağ platformu olacak.

Sıkı Webrazzi okuyucuları Groups'u pekala bilecektir ama bilmeyenler için kısa bir özet yapalım; Groups, ilk olarak 2005 yılında herkesin kendi topluluğu için bir sosyal ağ kurmasını sağlayan bir platformdu. Yıllar içinde çok büyük bir patlama yapmasa da kendi alanında bilinirliğini korumayı ve toplamda 7 milyon dolar yatırım toplamayı başarmıştı.

Bir süredir karlılığı yakalayan girişim, kendi içindeki sosyal ağların önemli bir kısmının spor/fitness alanında olduğunu görerek bir ay kadar önce tamamen bu dikeye odaklanmaya karar vermiş ve böylece GymGroups markası doğmuş.

GymGroups Groups

Hem salonlar hem de sporcular için katma değer sağlıyor

GymGroups'u kısaca spor/fitness salonları için özel sosyal ağlar oluşturan bir platform olarak tanımlayabiliriz. Groups altyapısını kullanmaya devam eden GymGroups, sosyal ağ katmanının üzerine bir de beacon'lar üzerinden sağlanan veri katmanını ekliyor.

Spor salonuna giden kişiler gittiği salonun sosyal ağında diğer kişilerler etkileşime geçerken, spor salonlarındaki aletlere yerleştirilen GymGroups beacon'ları da Health Kit ve Google Fit gibi 3. parti servisler üzerinden veri akışını sağlıyor.

Gymgroups spor fitness salonu

GymGroups beacon'ları ve oyunlaştırma

Groups'un dolayısıyla GymGroups'un kurucu CEO'su olan Emre Sokullu, söz konusu beacon'lar üzerinden kullanıcılara aletlerin kullanımıyla ilgili videolar göstermek gibi etkileşimler geliştirdiklerini ve GymGroups içinde bir oyunlaştırma mekanizmasının yer aldığını da söylüyor. Bu oyunlaştırma dinamiği kullanıcıların hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olurken spor salonları için de müşterileri hakkında bilgi sahibi olabilmesinin önünü açıyor.

Sokullu, GymGroups'un spor salonlarının teknolojik dönüşümü adına önemli bir iş başaracağına inanıdığını paylaşıyor. Groups'un sunduğu 2 farklı fiyatlandırmayı (genele ve spor salonlarına) ortadan kaldırarak daha kârlı bir alana odaklanmış olmalarını da mantıklı buluyor. Keza yatırımcılar da rakamlara bakıldığında böyle bir değişimi onaylamaktan geri durmamış.

Şu anda ABD'de ve Kanada'da 60 binden fazla spor salonunun kayıtlı olduğunu öğrendiğimiz GymGroups, mobil uygulamalarıyla da kullanıcıları destekliyor. Santa Clara (California) merkezli girişim her ne kadar Amerika merkezli bir büyüme stratejisi izlese de Türkiye'de ilk anlaşmaları yaptığını öğrendik ve  önümüzdeki dönemde GymGroups'u Türkiye'de de kullanabileceğinizin haberini şimdiden verebiliriz.

Yakında Türkiye'ye de açılacak

Açıkçası Groups her ne kadar karlılığı yakalasa da bu dikeye dikeye giriş yapmış olmasını gelecek için çok daha anlamlı görüyorum. Zira hem sağlık alanında bireysel veriler toplaması hem de spor salonları gibi sürekli nakit akışının sağlandığı bir pazara dokunuyor olması GymGroups'u çok çekici bir girişim haline getirebilir.

Grou.ps'un yeni kullanıcı kaydına kapandığını ama mevcut gruplara sunulan desteğin devam edeceğini de ekleyelim. Zira Emre Sokullu binlerce ücretli Groups grubu olduğunu ifade ediyor ve Grou.ps üzerinde de görebileceğimiz gibi mevcut altyapı üzerinden kurumsal ihtiyaçların karşılanabileceği de belirtiliyor.

Grou.ps üzerinde şimdiye kadar 350 binden fazla grup oluşturulmuş ve 13 milyondan fazla kişi bu gruplara üye olmuş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.