Uygulamalarda televizyondan daha çok zaman geçiriliyor

Uygulamalarda televizyondan daha çok zaman geçiriliyor

Ülkemizde en az birkaç nesil okul sıralarında televizyonu en büyük kitle iletişim araçlarından biri olarak öğrendi. Ancak zaman değişti, televizyonun tahtı sarsıldı. Son araştırmalardan biri bunun yeni bir ispatı olarak radarımıza girdi.

Akıllı telefonlarla hayatımıza giren ve çoğumuzun günlük yaşamının ayrılmaz bir parçası haline gelen mobil uygulamalara, artık televizyona harcanandan daha çok zaman harcanıyor. Flurry tarafından yayınlanan rapora göre, 2015 yılında ABD'li tüketiciler, günlerinin ortalama 198 dakikasını mobil uygulamaları kullanarak geçiriyor. Bu oran, 168 dakikalık televizyon izleme ile kıyaslandığında ortaya çıkan fark, artık uygulamaların televizyondan çok daha ilgi çekici olduğu yönünde. Bununla birlikte, televizyon karşısında bile akıllı telefonlarımızı ve uygulamalarımızı kullanıyor olmamız mobil uygulamaların televizyona karşı en büyük avantajı.

Geçen yıl yayınlanan raporda Amerikalı tüketiciler mobil uygulamalarda günlük sadece 139 dakika geçirirken, 2013 yılında ise rakamın 126 dakika olduğunu belirtelim. Bu rakamın 2015'e geldiğimizde 168 dakikaya çıkması, 2016 raporunda da bu tırmanışın süreceği anlamına geliyor. Apple TV'nin de televizyona darbe vuracağını ve uygulamaları televizyon üstünde de ön plana çıkartacağını düşünürsek, akıllı televizyonları ciddi bir dönüşüm çağı bekliyor diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.