Boeing denizaltıya dönüşebilen drone için patent aldı

Boeing denizaltıya dönüşebilen drone için patent aldı

ABD'li uçak üreticisi Boeing, uzaktan kontrol edilebilen hava araçlarının, yani dronelarının uçuşun ardından denize iniş yapması ve ardından da bir denizaltına dönüşmesini sağlayan araç teknolojisini patentledi.

İlk kez ABD donanmasının bu alanda bir şeyler geliştirdiğini sizlerle paylaştığımız denizaltına dönüşebilen drone'lar, havada klasik görevlerini icra ederken uçuşu tamamlamaların ardında suya inerek denizaltında da görevlerini sürdürebilecekler. Kısacası bundan böyle insansız hava aracı drone'ları sadece hava sahasında değil, denizlerde de görebileceğiz.

Alınan patentin kapsamında, uçağın denize inmesinin ardından kanat gibi suda gereksiz kalacak parçalarını kendiden ayırmasıyla yoluna devam eden bir gövde yapısı bulunuyor. Drone suya girdiğinde özel bir mekanizma kanatları patlatıyor ve drone, yüzmeye daha uygun bir forma bürünüyor. Bu kalan gövde ise sualtından ilerleyerek tıpkı insansız hava aracının göklerde yaptığını deniz altından veya deniz yüzeyinden yapıyor.

Chicago merkezli Boeing şirketinin bu teknoloji üstünde çalışması, ABD donanmasının benzer bir proje üstünde çalışmasından biraz farklı. Çünkü Boeing'in bir de ticari tarafı bulunuyor ve alınan patentin ürünleşmesi, piyasaya hem uçabilen hem de yüzebilen drone'ları çıkartacak. Bu drone'lar günümüzde en çok istihbarat toplama amaçlı olarak kullanılıyor. Hemen aşağıdaki videodan Boeing'in aldığı patenti anlatan bir tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.