Super Mario Bros 30 yaşında!

Dijital oyun tarihine adını altın harflerle kazıyan Super Mario Bros (Süper Mario Kardeşler) 30. yaşını kutluyor. Japon oyun geliştirici Shigeru Miyamato'nun eseri olan oyun, yıllara ve unutulmaya meydan okuyor.

Türkiye'de kısaca Süper Mario olarak bildiğimiz oyun, Nintendo tarafından ilk olarak 13 Eylül 1985'te yayınlanmış ve kitleleri peşinden sürüklemeye başlamıştı.

Bir çok oyuna ilham veren ve hafızalardaki özel yerini koruyan Süper Mario, zaman içinde resmi veya resmi olmayan farklı sürümlerle karşımıza çıkmıştı.

Japon oyun devi Nintendo, bu yılın Mayıs ayında oyunlarını ilk kez “Nintendo olmayan” donanımlar için de resmi olarak satışa sunacağını açıklamıştı. En çok satan oyunlar arasına giren, oyuncakları üretilen ve filmleri çekilen Süper Mario'nun son olarak Suriyeli Mülteci dramını konu alan bir sürümünün hazırlanması da yıllara nasıl meydan okuduğunun son göstergesi oldu.

Süper Mario'nun Android ve iOS gibi platformlarda kesin olarak ne zaman yer alacağını bilmiyoruz ama yayınlandığında Clash of Clans ve Angry Birds gibi popüler olacağına hiç şüphe yok.

Nintendo'nun Süper Mario'nun 30. yaş günü için hazırladığı videoyu aşağıda izleyebilir.  supermario.nintendo.com ve mario.nintendo.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.