Google, sürücüsüz otomobil projesinin başına eski Hyundai ABD CEO'sunu getirdi

Google, sürücüsüz otomobil projesinin başına eski Hyundai ABD CEO'sunu getirdi

john-krafcikGoogle'ın sürücüsüz araç projesi yeni bir atamayla daha da heyecan verici bir hal aldı. Hyundai Motors Amerika'nın eski CEO'su John Krafcik, Google'da sürücüsüz otomobil biriminin CEO'su olarak atandı.

Gelen bilgilere göre 14 yılı Ford'da olmak üzere otomotiv endüstrisinde 25 yıllık tecrübe sahibi olan Krafcik, sürücüsüz araç biriminin lideri olacak. Hali hazırdaki yönetici Chris Umson ise teknik yönetici olarak görevine devam edecek.

Şu anda internetten otomobil satışına aracılık eden TrueCar'ın başkanı olan Krafcik, bu ay sonunda Google için çalışmaya başlayacak. Bu alanda 50 milyon dolarlık yatırım yapan Toyota ve diğer rakiplere karşı Google'ın önemli bir silahı olacak.

Diğer yandan Google yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre sürücüsüz otomobil birimi Google X altında kalmaya devam edecek. En azından şimdilik yeni bir Alphabet şirketi olarak yapılandırılmayacak.

Google'ın araç üretimine girmeyeceği biliniyor ama yine de diğer üreticilerin kendi yolunu çizmek istediği malum. Google, sürücüsüz otomobiller için Haziran ayında halka açık yollarda testlere başlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.