Google, kendi açık kaynaklı yazılım geliştirme aracı Bazel'i dışarıya açtı

Google, kendi açık kaynaklı yazılım geliştirme aracı Bazel'i dışarıya açtı

Google, bugün geliştiriciler için Bazel adını verdiği yeni açık kaynak sistemini tanıttı. Henüz geliştirme (beta) aşamasında olan Bazel.io, derleme amaçlı kullanılan bir otomasyon sistemi. Farklı yazılım dillerini ve platformları destekliyor ve yazılım geliştiricilere yeni bir çalışma ortamı sunuyor.

Yapılan açıklamaya göre Google yazılımlarının çoğunun geliştirilmesinde Bazel kullanılıyor. Keza Braintree gibi bazı önemli kurumsal Bazel kullanıcıları da var. Yani Bazel ile ortak ve büyük kod havuzları içinde çalışılabiliyor, otomatik testler ve yayınlama süreçlerinde de geniş imkanlar sunuluyor.

Şu anda Linux ve OS X işletim sistemleri için yayınlanan Bazel, C++, Java, Python ve daha bir çok yazılım dilindeki üretimleri destekliyor. Android ve iOS uygulamaları geliştirilebiliyor. Docker.com görselleri, GitHub ve Maven kütüphaneleri Bazel üzerinde kullanılabiliyor.

Geliştiriciler isterse Bazel'in API'siyle kendilerine özgü çalışmalara da girişebiliyor.

Google'ın devasa bir yazılım/kod havuzu ve çok işlevli projeleri olduğunu düşünürsek, Bazel ile büyük projeler üzerinde çalışmanın ne kadar kolay olabileceğini hesap edebiliriz. Tabi Google, Bazel'i geliştiricilerin ihtiyaçları da düşünerek dışarıya açıyor ve bu nedenle Bazel'i şimdilik 'beta' olarak tanımlıyor.

Son olarak Google'ın Bazel'in kararlı sürümünü yayınlarken Windows ve Go'yu da desteklemek istediğini paylaşalım.

bazel.io adresinden daha fazla bilgi alabilir, Bazel'i Twitter'da takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.