Büyümesini sürdüren KizlarSoruyor.com 1 milyon dolar daha yatırım aldı

Büyümesini sürdüren KizlarSoruyor.com 1 milyon dolar daha yatırım aldı

2011 yılı başında hayata geçirilen soru tabanlı sosyal paylaşım platformu KizlarSoruyor.com yabancı yatırımcılardan yeni bir tur yatırım daha aldı. Kadın ve erkeğin farklı bakış açısından hayata dair merak edilen her konuda fikir alışverişine olanak sağlamak hedefiyle kurulan girişim, bir yıl içerisinde trafiğini yüzde yüz arttırmayı başarmış.

Türkçe dışında İngilizce, İspanyolca ve Portekizce olarak da yayın yapan KizlarSoruyor.com'un kurucu ortağı ve CEO'su Tolga Tanrıseven'in aktardığı bilgilere göre Temmuz 2015 itibariyle Türkçe yayın yapan sitenin aylık tekil ziyaretçi sayısı 9 milyon. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında bu sayının 4,5 milyon olduğunu ve bir yıllık sürede yüzde 100 büyüme kaydettiklerini aktaran Tanrıseven, bununda yatırımcıların ilgisini çektiğini belirtti. Ekibin aktardığı bir diğer önemli bilgi ise KizlarSoruyor.com üzerinde aylık olarak 55 milyon sayfa gösterimi ve günlük 200 bin paylaşımın yapıldığı.

2013 yılında O’Brien Capital’ın başını çektiği ABD'li yatırımcılardan 1 milyon dolar yatırım alan sosyal paylaşım platformu bu yıl da yine tümü ABD merkezli yatırımcılardan 1 milyon dolarlık yeni bir yatırım daha aldı. İlk turdaki sermaye şirketi O'Brien Capital'ın da katıldığı bu yatırımda yeni melek yatırımcılar da var. Farklı domainler altında şu an Amerika, Brezilya ve Türkiye’de aylık toplam 14 milyon tekil kullanıcıya ulaşan sitenin geçen sene Temmuz ayında faaliyet gösterdiği ülkelerdeki toplam tekil ziyaretçi sayısı ise 7,5 milyon seviyesindeymiş.

kizlarsoruyor.com

Mevcut olarak toplam 850.000 üyesi bulunan servisin sadece KızlarSoruyor.com üzerinde 350 bin kayıtlı kullanıcısı bulunuyor. Aldıkları yatırım ile ziyaretçi ve üye sayısı bazında büyümek istediklerini belirten Tolga Tanrıseven, şu an en hızlı büyüdükleri pazarın Brezilya olduğunu aktardı. Site trafiğinin yüzde 70’inin mobil platformlardan geldiğine dikkat çeken ekip yakın zamanda Türkiye ve ABD’de Android ve iOS uygulamalarını yayınlamayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.