Baidu, yapay zeka ile güçlendirdiği kişisel asistanı Du Secretary'yi tanıttı

Baidu, yapay zeka ile güçlendirdiği kişisel asistanı Du Secretary'yi tanıttı

Çin'in lider arama motoru Baidu da sanal asistan geliştiren teknoloji şirketleri arasına katıldı. Söz konusu akıllı asistan Mobile Baidu uygulamasının yeni (6.8) sürümüyle birlikte kullanılabilecek.

Bu yıl 10. kez düzenlenen Baidu World adlı konferansta yapılan açıklamaya göre 'Du Secretary' adlı asistan Baidu temelli basit işlevlerin ötesinde yemek siparişi, bilet satın alma gibi farklı işlere de aracılık edecek. Kullanıcısından öğrendiği bilgilere göre çeşitli önerilerde de bulunacak.

SimilarWeb'e göre aylık 1 milyar ziyaretçi çeken Baidu, geçen yıl 8 milyar dolarlık gelir elde etmişti. Baidu'nun Kurucu CEO'su Robin Li, eskiden kişisel asistanın belli seviyedeki kişilere özel bir şey olduğunu ama Du Secretary ile artık sıradan kişilerin de birer akıllı asistanı olacağının altını çiziyor.

Baidu, Haziran ayında 3.2 milyar dolarlık yatırımla mobilden yemek sipariş etmek veya taksi çağırmak gibi internetten fiziksel pazara (online-to-offline - O2O) yönelik hizmetlere hız vereceğini açıklamıştı ve Du Secretary de bu yönelimin bir parçası gibi gözüküyor.

Du Secretary, Google Now, Siri, Cortana ve Facebook M gibi kişisel asistanlara bir cevap niteliğinde. Du Secretary'yi geliştirirken yapay zeka çalışmalarına önem veren Baidu, bu sayede elde ettiği verileri kullanıcılarına en faydalı şekilde, doğru zaman ve doğru yerde kullanmaya çalışacak.

Çinli teknoloji devi, şu anda Du Secretary bağlantılı hizmetlerin bir başlangıç olduğunu söylüyor ve yakında daha da çeşitleneceğinin haberini veriyor. Baidu bu sayede eğitimden sağlık ve turizme kadar bir çok kategoriye dokunmayı hedefliyor.

Çinlilerin Du Secretary'yi ne kadar benimseyeceğini bilmiyoruz ama Google'ın yeniden Çin pazarına giriş yapmak için adım atması Baidu'nun fazla zamanı olmadığı gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.