Günde 4 milyar video izleten Snapchat, Facebook'tan daha iyi iş çıkarıyor

Günde 4 milyar video izleten Snapchat, Facebook'tan daha iyi iş çıkarıyor

Snapchat videoları yeni bir eşiği geride bırakarak, günlük 4 milyar izlenme sayısını geçti. Farklı kaynaklardan gelen haberleri doğrulayan Snapchat için bu, son üç ayda video izlenme sayısının iki katına çıktığı ve neredeyse Facebook'u yakaladığı anlamına geliyor. Şirket, geçtiğimiz Mayıs ayında kullanıcılarının günde 2 milyar video izlediğini söylüyordu.

4 milyarlık video izlenme sayısı, yalnızca canlı yayınları kapsıyor. Snapchat'in geçtiğimiz yıl tanıttığı ve bu yıl başında ağırlık vermeye başladığı Live Strories özelliği, kullanıcıların canlı yayınları 24 saat ömrü olan 10 saniyelik videolar aracılığıyla takip etmesini sağlıyor.

Snapchat Live Stories özelliği bugüne kadar Buzzfeed, MTV ve ESPN gibi yayıncılar tarafında kullanılmış ve Snapchat'e sağladığı gelir yönüyle çok konuşulmuştu. Zira videoların CPM'i 20-100 dolar olarak fiyatlandırılan reklamlarla, 10 saniyelik videoların Snapchat'e yüz bin hatta milyonlarca dolar kazandırdığı belirtiliyor. Snapchat'in, geçtiğimiz Temmuz sonunda, günlük video izlenme sayısı 3 milyar seviyesindeyken, reklam verenlere 10 milyon dolarlık paketler sattığı Re/code tarafından haberleştirilmişti.

Snapchat, video reklamladan gelir yaratmak konusunda Facebook'tan daha iyi iş çıkarıyor gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.