Konum tabanlı etkinlik uygulaması Meetoli, buluşmaları kolay ve renkli hale getiriyor

Konum tabanlı etkinlik uygulaması Meetoli, buluşmaları kolay ve renkli hale getiriyor

Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinde bile etkinlik sayısı Avrupa ve özellikle ABD'nin gerisinde ama bu durum etkinlik odaklı uygulamaların geliştirilmesine engel olmuyor. Türkiye'de geliştirilen Meetoli (Android, iOS), sosyal bir etkinlik uygulaması olarak küresel pazara açılıyor.

Meetoli, kısaca 'hızlı etkinlik organizasyonu uygulaması' olarak tanımlanabilir. Meetoli'ye telefon numaranızla kaydolduktan  sonra 15 dakika sonrası için 2 kişilik bir etkinliği hızlıca ayarlamak mümkün. Tabi ileri bir tarihe çok sayıda kişiyi davet edeceğiniz büyük etkinlikler de organize edebiliyorsunuz. Davet gönderdiğiniz kişi Meetoli uygulaması kullanıyorsa uygulama üzerinden bildirim alıyor, uygulamayı kullanmıyorsa ücretsiz kısa mesaj ile davetiniz iletiliyor.

Meetoli iOS Android

Basit ve işlevsel bir uygulama

Etkinlikleri özel veya genele açık olarak ayarlayabiliyor veya etkinliğe davet ettiğiniz kişilerin de başkalarını davet etmesine izin verebiliyorsunuz. Dilerseniz grup oluşturarak hızlıca toplu davet de yapabiliyorsunuz.

Meetoli takviminizle herhangi bir senkronizasyon yapmıyor ama kendi içinde hatırlatma seçenekleri sunuyor. Bir etkinliğe katılıp katılmayacağınızı ise klasik olarak 'Evet, Belki, Hayır' seçeneklerinden biriyle yanıtlayabiliyorsunuz. Çevrenizdeki genele açık etkinlikleri de keşfetmeniz mümkün.

Fourqsuare'dan mekan bilgilerini aldığı için hızlıca mekanları konum olarak seçebiliyorsunuz. Tabi istediğiniz başka bir yeri etkinlik/buluşma yeri olarak seçmeniz de mümkün. Ayrıca etkinlikler içinde mesajlama ve fotoğraf paylaşımı gibi iki önemli özellik de var ki bu sayede Meetoli'nin özel günler için oldukça işe yarayacağını söyleyebiliriz.

Meetoli iOS Android uygulama

Meetoli'de şimdilik Türkçe'de dil seçeneği mevcut değil ama basit bir İngilizce bilgisiyle bile kulllanılması mümkün ve bence son zamanlarda Türkiye'de geliştirilen en faydalı uygulamalardan biri.

Son olarak Meetoli'yi geliştiren şirketse Temmuz 2014’te İzmir'de kurulan bilişim ve bulut çözümleri girişimi CloudArarat.com (Bkz: Web Summit röportajımız) olduğunu da paylaşmadan geçmeyelim. Uygulamayla ilgili yorumlarınızı, Türkiye'de tutup tutmayacağı yönündeki tahminlerinizi bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.