Sphero'dan Star Wars konseptli mini robot

Karada gezen drone olarak niteleyebileceğimiz, akıllı telefon uygulaması aracılığıyla uzaktan kontrol edilebilen oyuncaklar geliştiren Sphero, yeni ürününü Star Wars konseptiyle duyurdu.

Disney ile Sphero arasında yapılan bir ortaklıkla ortaya çıkan ürün Star Wars dünyasından bir droid'in şekil ve boyamasına göre hazırlanmış. Star Wars dünyasından BB-8 adlı robotu temsil eden oyuncak şimdilik bir deneme ürünü gibi gözüküyor. Sphero satışlardan memnun kalırsa BB-8'e nazaran daha bilindik R2-D2 gibi robotları uzaktan kontrol edebildiğimiz oyuncaklar olarak Sphero'nun ürün gamında görme ihtimalimiz mevcut.

Ürünün bu Aralık ayında gösterime girmesi beklenen Star Wars: The Force Awakens'dan önce, bu hafta piyasaya çıkması da ürünü Star Wars ile gündemin doruğa ulaştığı anlarda raflarda olmasını sağlayacak. Satışlara da etki edebilecek bu hamle, Sphero ile Disney'in ortak çalışmasının bir ürünü olacak. Ürünün fiyatının ise 150 dolar olması bekleniyor.

Şu anda Sphero'da Chief Creative Officer olarak görev yapan Rob Maigret'ın, eskiden Disney Interactive'de üst düzey yönetici olarak olarak görev yaptığını, Disney CEO'sunun da bu projenin mentorü olduğunu belirtmemizde fayda var. Sphero da bundan bir süre önce devreye giren Disney'in girişim hızlandırı programına katılmış ve bu proje de bu şekilde doğmuş. Son olarak Sphero'nun yaratıcısı şirket Orbotix'in 2014 yılında 15,5 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.