FlyMedi, 150 milyar dolarlık sağlık turizmine odaklanan yerli pazar yeri

FlyMedi, 150 milyar dolarlık sağlık turizmine odaklanan yerli pazar yeri

Sağlık turizmi son yılların büyüyen pazarlarından ve Türkiye hem yetenek hem de turizm açısından bu pazarın gözde ülkelerinden biri. Türkiye merkezli Flymedi.com da sağlık turizmi üzerine küresel bir pazar yeri olarak pazardaki oyuncuları bir araya getirmeyi hedefliyor.

FlyMedi'yi kısaca 'yurtdışında tedavi olmak isteyenlerin sadece uluslararası akreditasyonlara sahip hastanelere erişimini kolaylaştıran bir girişim' olarak tanımlayabiliriz. Şu anda 300’den fazla tedavi için medikal turistlere fiyat bilgisi de sunarak hizmet veriyor.

Şubat 2015'te Fatih Çiftçi ve Eray Çetiner tarafından kurulan Flymedi, Boğaziçi Üniversitesi'nin melek yatırımcı ağı BUBA'nın portföy girişimleri arasına seçilerek ilk önemli  desteği de arkasına almış gözüküyor.

Flymedi saglik turizmi

Hedef 2016'da 10 farklı ülkeye ulaşmak

Türkiye'nin 6. en büyük sağlık turizmi merkezi olduğunu paylaşan girişimcilerimiz, Flymedi'ye Türkiye'den şimdilik 25’ten fazla hastaneyi eklemiş. Bu yıl sonu itibarıyla de 10 farklı ülkeden  aracılık etmek istiyor.

Kullanıcıların konaklama dahil sağlık turu paketlerine olan ilgisinin öngördüklerinden yüksek olduğunu belirten Fatih Çiftçi, her şey dahil sağlık turu paketlerinde yüzde 40’a kadar tasarruf sağlandığını belirtiyor. Flymedi şu anda 4 dilde (İngilizce, Rusça, Rumence ve Almanca) yayın yapıyor.

FlyMedi'ye göre Arap ülkelerinden gelen medikal turistler en çok estetik ve saç ekimi; Balkanlardan ve Türki cumhuriyetlerden gelenler ortopedi ameliyatı ve kanser tedavisi; Avrupa'dan gelenler ise tüp bebek, göz ameliyatı ve diş tedavisi için Türkiye'yi tercih ediyor. Başta da belirttiğim gibi Türkiye hem uygun fiyat ve hem de yetenek açısından bölgenin en büyük sağlık turizmi merkezi olarak gözüküyor.

Flymedi saglik turizmi pazar yeri

150 milyar dolardan büyük bir pazar hacmi

Aldığımız bilgilere göre (KPMG raporuna göre) bu pazar küresel çapta 150 milyar dolardan büyük ve her yıl yaklaşık yüzde 25 büyüme gösteriyor. Flymedi de bu pazarda küresel bir oyuncu olarak pastadan mümkün olduğunca büyük bir pay almak istiyor.

Bu yıl içinde yatırım almayı ve hızlı büyümeyi hedefleyen Flymedi tam olarak bizim izlediğimiz teknoloji odaklı girişimler arasında sayılmaz ama söz konusu pazardaki potansiyeli internet üzerinden ortaya çıkarması açısından oldukça değerli. Bu alandaki ekonomik potansiyelin internetle ortaya çıkarılmasıyla internet sektörüne ve girişimciliğine olan inancın da artacağı kanaatindeyim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.