Google, Nexus akıllı telefonlarının iki yeni modelini 29 Eylül'de tanıtacak

Google, Nexus akıllı telefonlarının iki yeni modelini 29 Eylül'de tanıtacak

Google, Nexus akıllı telefonlarının iki yeni modelini 29 Eylül'de San Francisco'da düzenleyeceği bir etkinlikte tanıtacak. CNET'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Google'ın tanıtacağı Nexus akıllı telefonlar LG ve Huawei imzalı olacak.

Geçtiğimiz yıl Motorola tarafından üretilen 6 inch'lik Nexus 6'yı tanıtan Google, cihazın 650 dolarlık fiyatıyla kullanıcıları şaşırtmıştı. Halihazırda bundan önce daha uygun fiyatlı Nexus 4 ve Nexus 5'i üreten LG'nin, bu yılki modelinin 5.2 inch ekrana sahip olması bekleniyor. Cihazın geçtiğimiz Ağustos ayında sızan görüntüleri, arka yüzünde bir parmak izi okuyucusu ve dışa doğru bombeli bir kamerası olduğunu gösteriyordu.

LG'nin aksine Huawei'nin ilk Nexus telefonu olma özelliğindeki yeni modelin 5.7 inch ekran ve 64 GB dahili depolama alanı gibi özelliklerle gelmesi bekleniyor. Yine kısa bir süre önce basına sızan görüntüleri, Huawei Nexus 6 olarak anılan cihazın parmak izi okuyucusu ve USB Type-C portuna sahip olacağını gösteriyordu.

Google'ın ilk kez Huawei ile iş birliği yapması, Google'ın Çin'deki varlığını güçlendirmesine yardımcı olurken, Huawei için de ABD pazarındaki bilinirliğini arttırmasını sağlayabilir.

Yeni Nexus modellerinin Android 6.0 Marshmallow'u kullanan ilk akıllı telefonlar olması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yok, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.