Sony, yeni akıllı saati Wena Wrist'i kitlesel fonlama sitesi üzerinden pazara sunacak

Sony, yeni akıllı saati Wena Wrist'i kitlesel fonlama sitesi üzerinden pazara sunacak

Akıllı saat pazarındaki önemli oyunulardan biri olan Sony, bu kez kullanıcıları da işin içine katarak iddialı bir model piyasaya sunmak istiyor. Japon firma, kendi kitlesel fonlama sitesi üzerinden Wena Wrist (wena.jp) adlı akıllı saatine destek topluyor.

First Flight adlı platform, Sony tarafından kullanıcıların sesine kulak vermek amacıyla Temmuz ayında açılmıştı. Ürün-pazar uyumu konusunda kitlesel fonlama sitelerinin başarısının farkında olan şirket, Wena Wrist adlı yeni akıllı saatini de bu yolla yani First Flight üzerinden tanıtmayı uygun bulmuş.

Oldukça klasik bir tasarıma sahip olan Wena Wrist, elektronik ve doğallığın birleşimi olarak yorumlanıyor. Dokunmatik ekrana sahip olmayan Wena Wrist, klasik bir saate alışkın olan ama saatinde yeni nesil özellikleri görmek isteyenler için ideal görünüyor. Bununla beraber NFC tabanlı dijital cüzdan (kablosuz ödeme), fiziksel aktivite ölçümü, kişiselleştirilebilir LED aydınlatma ve titreşimle bildirim gibi hatırı sayılır özelliklere sahip.

Chronograph (spor kadran) ve Three Hands (klasik akrep yelkovan) gibi iki farklı tipi olan Wena Wrist, iki farklı renk seçeneğiyle tasarlanmış. Teorik olarak 1 hafta pil ömrü vaadeden Wena Wrist'in fiyatı ise yaklaşık 35 bin Yen'den (287 dolar) yaklaşık 70 bin Yen'e (576 dolar) kadar uzanıyor.

Mart-Nisan ayında ilk gönderimlerin yapılması planlanan şu anda hedefine yüzde 58 oranında ulaşmış gözüküyor. Wena Wrist'in pazardaki gerçek performansını görmek içinse biraz beklemek gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.