Intel Capital, drone üreticisi Yuneec'e 60 milyon dolar yatırım yaptı

Intel Capital, drone üreticisi Yuneec'e 60 milyon dolar yatırım yaptı

Intel Capital, son dönemde sıklıkla karşılaştığımız drone yatırımlarına bir yenisini ekledi ve elektronik havacılık konusunda faaliyet gösteren Yuneec'e 60 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını kamuoyuna duyurdu.

Intel CEO'su Brian Krzanich ve Yuneec CEO'su Tian Yu'nun yaptığı ortak basın toplantısında, Yuneec'in önde gelen modellerinden Typhoon 4K da uçuruldu ve 4K kalitesinde çekimler yapıldı. Her iki şirketin CEO'su da gelecek ürünlerde işbirliği halinde olacaklarını açıkladı.

Girişimin son kullanıcılara hitap eden Typhoon serisi ve profesyonel çekimler için ürettiği Tornado serisi ürünleri bulunuyor. 4K kalitesinde video çekebilen modelleri de bulunan drone'lar hava fotoğrafçılığı için tasarlanmış ve kendi içerisinde görüntü sabitleme teknolojilerini de beraberinde getiriyor.

Çin merkezli drone üreticisi Yuneec, gelen yatırımı pazarlama bütçesine ve ürünlerin geliştirilmesine harcayacağını da açıkladı. Yuneec'in amacı ve bugüne kadar izlediği strateji, kutudan çıktığı anda uçmaya hazır olan drone'lar üretebilmek. Bu dronelar kolay ve stabil şekilde "akıllı uçuş" için tasarlanıyor ve video kayıt yetenekleriyle de göze batıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.